Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään 14.7. Ruotsissa – ilmoita ponisi 30.6. mennessä

Kuva:Hippos/Suvi Hakkarainen

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään Axevallan raviradalla Ruotsissa perjantaina 14. heinäkuuta. Suomea voi edustaa enintään kolme A-ponivaljakkoa ja kolme B-ponivaljakkoa. Viimeinen ilmoittamispäivä PM-lähtöihin on perjantaina 30. kesäkuuta.

Sarjamääritys A-kategorian poneilla on ryhmäajo 1140 m 2.30,0 ja hit. B-kategorian ponien lähdössä sarjamääritys on ryhmäajo 1640 m 1.45,0 ja hit.

Ruotsissa ohjastajien ikärajat eroavat Suomen ikärajoista. A-kategorian poneilla saavat ohjastaa 8-15-vuotiaat ja B-kategorian poneilla 13-25-vuotiaat. Suomessa A-kategorian ponien ohjastajien alaikäraja on kuitenkin 10 vuotta, mikä koskee myös PM-osallistujien ohjastajia. Ikäraja katsotaan syntymävuoden mukaan.

Jotta poni saa kilpailla Ruotsissa, sillä täytyy olla ruotsalainen mittaustodistus. PM-lähtöihin osallistuvat ponit mitataan Ruotsissa kilpailupäivänä 14.7. Jos ponilla on jo ruotsalainen mittaustodistus esimerkiksi aiemmalta ulkomaan kilpailumatkalta, mittausta ei tarvitse suorittaa.

Pohjoismaiden mestaruuksiin ei järjestetä karsintoja, vaan ponit ilmoitetaan suoraan Suomen Hippokseen. Karsintoja ei voida järjestää, sillä Ruotsin ilmoittamispäivä ja ennätyksen lukupäivä ovat samana päivänä, 3. heinäkuuta.

Pohjoismaiden mestaruuksiin haluavat valmentajat ilmoittavat poninsa sähköpostitse hanna.narhinen@hippos.fi tai puhelimitse 040 621 4424 viimeistään perjantaina 30. kesäkuuta. Valinnat tehdään ja ponit ilmoitetaan Ruotsin keskusjärjestölle maanantaina 3. heinäkuuta.

Suomen edustajat valitaan vuonna 2023 juostujen aikojen perusteella. Mukaan valitaan ne ponit, joiden tämän vuoden nopein aika on lähimpänä PM-lähtöjen sarjamäärityksiä (A-ponit 2.30,0 ja B-ponit 1.45,0). Jos kahdella tai useammalla ponilla on sama aika, paikan saa se poni, jonka koko uran ennätys on parempi. Jos myös koko uran ennätykset ovat samat, paikan saa se poni, jolla on parempi statistiikka vuodelta 2023. Viimeisenä vaihtoehtona paikka arvotaan.

Suomen Hippos ry pidättää oikeuden olla valitsematta ponia, jolla ennätys on yli kymmenen sekuntia hitaampi kuin sarjamääritys.

Suomen Hippos tukee PM-lähtöihin osallistuvia matkakuluissa, tuen määrä on 400 euroa + mahdolliset ponin mittauskulut.

Lisätiedot:

Hanna Närhinen
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424