Hyppää sisältöön

Ponien PM-kilpailut ravataan tulevana lauantaina Norjassa

Kuusi suomalaista raviponia starttaa lauantaina 29. kesäkuuta Momarkenin raviradalla ponien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Kattedals Isse 09062018 J AL
"Ihan mahtavaa päästä osallistumaan!" Nina Hänninen ja Kattedals Isse voittivat B-ponien karsintalähdön Jokimaalla ja pääsevät edustamaan Suomea vuoden 2019 PM-kilpailuihin. Kuva: Hippos / Anu Leppänen

Norjan Momarkenin raviradalla käytävissä Pohjoismaiden mestaruuksissa Suomea edustaa kuuden ponivaljakon joukkue. Karsintalähdöt järjestettiin 6. kesäkuuta Lahdessa Jokimaan radalla, josta sekä A- että B-ponien kolme parasta selvittivät tiensä mestaruuskilpailuun.

A-ponien joukkueeseen kuuluvat Extrapretty Aria ja Veera Järvelä, Gerwalds Windra ja Veera Pasanen sekä Linhagens Famous ja Siiri Mattila. B-poneja edustavat Kattedals Isse ja Nina Hänninen, Rondo Dar ja Eveliina Hietanen sekä Dorindah ja Julia Kiukas

B-ponien karsinnoissa Kattedals Issen voittoon ajanut Nina Hänninen on iloinen saamastaan edustuspaikasta. 18-vuotias ohjastaja ei kuitenkaan aseta kilpailusta itselleen sen suurempia paineita. Pitkä reissu vieraalle raviradalle aiheuttaa omat haasteensa. ”Isse stressaa pidempiä reissuja ja yöpymistä, minkä lisäksi takarivin lähtöpaikka on sille valitettavasti huonoin mahdollinen, mutta näillä mennään. Se on treenannut viime aikoina tosi hyvin, mutta starteissa laukat ovat olleet pinnassa. Tiedän, että se pärjää kyllä, kunhan ei laukkaa”, Hänninen summaa. 

Norjaan lähdetään kuitenkin hyvillä fiiliksillä. ”Ihan mahtavaa päästä osallistumaan. Odotan hauskaa reissua ja ponin hoitamisen lomassa yrittää viettää siellä vähän lomaakin!” 

PM-joukkue 2019

A-ponien Pohjoismaiden mestaruus, ryhmäajo 1640m, 2.30,0 ja hit. 

Extrapretty Aria / Veera Järvelä, valmentaja Veera Leinonen
Gervalds Windra / Veera Pasanen  
Linhagens Famous / Siiri Mattila, valmentaja Erin Mattila

B-ponien Pohjoismaiden mestaruus, ryhmäajo 1640m, 1.45,0 ja hit. 

Kattedals Isse / Nina Hänninen 
Rondo Dar / Eveliina Hietanen, valmentaja Saana Tuuri
Dorindah / Julia Kiukas

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet on vuodesta 2010 alkaen järjestetty ponien suurkilpailu, joka järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Tänä vuonna kilpailu käydään Norjassa Momarkenin raviradalla lauantaina 29. kesäkuuta. Norjan mestaruuskilpailusääntöjen mukaan A-kategoriassa kilpailevan ohjastajan tulee olla vuonna 2004–2006 syntynyt, eli 12-15-vuotias, ja B-kategoriassa vuonna 1998–2006 syntynyt, eli 12-21-vuotias.

Lisätietoja: 

Suomen Hippos ry, raviurheilupalvelut  
Katariina Lamminpää
katariina.lamminpaa@hippos.fi
020 760 5534

Taru Silaste
taru.silaste@hippos.fi
020 760 5242