Hyppää sisältöön

Ponien Kymenlaakso-ajo käynnistää Kouvolan lauantain

Enintään 5-vuotiaat B-ponit kohtaavat toisensa Kouvolassa 31.10. Ponien Kymenlaakso-ajossa. Lähtöön osallistuu viisi uransa alkutaipaleella olevaa lahjakkuutta. Lauantain ponilähtö starttaa kello 12.30.

Stenbydal’s Thea ja Frida Bärlund. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Ponien suurkilpailuja ajetaan viikonloppuna perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Kouvolassa. Lauantaina enintään 5-vuotiaat B-ponit kilpailevat Ponien Kymenlaakso-ajon voitosta.

Lähtöön osallistuu viisi lahjakasta ponia, joista yksi on Frida Bärlundin ohjastama sekä valmentama Stenbydal’s Thea. Loviisalaisponin omistaa Anniina From, joka on myös ponin hoitaja.

Kaikki on kunnossa ennen lauantain starttia.

”Valmistautuminen lähtöön on mennyt mukavasti, poni on hyväntuulinen. Lähtö on kovatasoinen, ja jos ennätyksen tuntumaan saisi tuloksen, olisi se hyvä”, Bärlund kommentoi muutama päivä ennen lähtöä.

Lähdön nuoret ponit ovat kilpailleet vasta muutamia kertoja. Lähdön kokemattomin kilpailija on vasta yhdessä lähdössä juossut Little Cinderella, ja kokenein kilpailija on Bonnie Wee 11 startilla. 

Stenbydal’s Thea on kilpaillut kaviourilla neljä kertaa, sijoittuen edellisessä startissa hienosti toiseksi. Valmentajan mukaan nuoren ponin otteissa on nähtävissä kehitystä. 

”Thea on vähän malttamaton, mutta silti tosi kiltti. Vähän se vielä tahtoo jäädä odottelemaan kavereita startissa, mutta on se näissä muutamissa lähdöissä jo kehittynyt”, valmentaja taustoittaa.

Vuodesta 2019 poneja valmentanut ja ohjastanut Bärlund on ollut tuttu näky Etelä-Suomen raveissa. Innokkaalla harrastajalla tulevaisuuden haaveet ovatkin selvillä.

”Omia haaveita olisi varmaankin tulevaisuudessa oman hevosen treenaaminen ja sillä kilpaileminen raveissa”, Bärlund paljastaa.

Stenbydal’s Thean kilpakumppaneihin kuuluvat edellä mainittujen Little Cinderellan ja Bonnie Ween lisäksi myös Goldenwild’s Blackjack sekä Tölangas Remir.

Kolmevuotias Little Cinderella on lähdön nuorin osallistuja, ja lyhyt kilpaura on käynnistynyt voitokkaasti. Yhdestä lähdöstä on tuloksena yksi voitto. Ponin omistajana, valmentaja sekä ohjastajana toimii Julia Kiukas.

Lähdön kokeneimman kilpailijan viittaa kantava Bonnie Wee on sijoittunut uransa 11 startissa kuusi kertaa kolmen parhaan joukkoon. Uran avausvoitto tuli elokuun alussa. Maria Kiukas on Bonnie Ween ohjastaja ja valmentajana toimii Satu Lipsanen, joka omistaa ponin yhdessä Aki Lipsasen kanssa.

Lähdön voitokkain kilpailija on Goldenwild’s Blackjack, joka on voittanut kaikki uransa seitsemän starttia. Neljävuotiaan ruunan valmentajana sekä ohjastajana toimii Nina Hänninen, ja omistaja on Terhi Lipponen.

Nopeimmalla ennätyksellä Kymenlaakso-ajoon starttaa Tölangas Remir. Viisivuotiasta oria valmentaa ja ohjastaa Henna Koivisto, joka omistaa ponin Lauri Koiviston kanssa. Tölangas Remirin ennätys ennen lauantaita kuuluu aikaan 2.16,1ke.

1600 metrin tasoitusajoon paalulta starttaavat Little Cinderela ja Stenbydal’s Thea. 180 metrin takamatkalta starttaavat Goldenwild's Blackjack ja Bonnie Wee. Tolängas Remir lähtee matkaan 200 metrin takamatkalta.

B-Ponit tasoitusajo 1600 m enint.5-v. Ponien Kymenlaakso-ajo 2020 p. 2.32.0 + 20 m/ 1,6 s

Lauantain ponilähtö starttaa kello 12.30.