Hyppää sisältöön

Ponien Finlandia-lähdöt käynnistävät Superviikonlopun Vermossa – Kipinä Cupin finaali vuorossa lauantaina

Vermossa ajetaan perjantaina kaksi kovatasoista ponilähtöä, kun A- ja B-ponit kilpailevat Mini- ja PikkuFinlandian kirkkaimmista palkinnoista. Viime vuoden sankarit Pomona II ja Miniatyr saapuvat Vermoon revanssimielellä. Lauantaina ajetaan vuorostaan shetlanninponien Kipinä Cupin finaali, jossa matkaan kiihdyttää 11 ponivaljakkoa.

Saphira jahtaa kauden avausvoittoaan Vermossa. (Kuva: Hippos/Hanna Viskari) 

Shetlanninponiviisikko ottaa mittaan toisistaan MiniFinlandiassa

Viime lauantaina tammavaltikassa toiseksi sijoittunut Pomona II saa ohjiinsa Oona Halmeen. Maria Kiukkaan omistama ja ohjastama Thorvald valloitti Riihimäen elokuun lopussa voittaen Riihimäki Grand Prix’n. Golda Apachen poika on ottanut tänä vuonna kuudesta kilpailusta kaksi voittoa sekä yhden kakkossijan. Ennätyksensä 2.04,5 ori juoksi Mikkelin voittojuoksussaan Pienmestaruudessa. Hallitseva ponikuningas starttaa Vermon MiniFinlandiassa radalta viisi. Thorvaldin valmentaja on Julia Kiukas.

Saphira tähtää Vermossa kauden avausvoittoonsa. Tamman kauden seitsemän kilpailua on tuonut kuitenkin sille mahtavat viisi kolmossijaa. Viivi Mäki-Jaakkola hyppää tällä kertaa valmennettavansa ohjaksiin. Sisäradan lähtöpaikalta starttaava Smedens Max Speed otti kauden avausvoittonsa Teivossa Maria Kiukkaan ohjastamana uudella ennätyksellään 2.10,3. Se palasi yli vuoden tauolta kesäkuussa ja Henriikka Rantasen valmennettava on parantanut otteitaan hienosti. MiniFinlandia on kauden seitsemäs kilpailu tälle 15-vuotiaalle ruunalle.

Jokimäen Mindy ahkeroi Vermon superviikonlopun molempina päivinä, kun se nappasi itselleen paikan myös sunnuntain Kipinä Cupin finaaliin. Tamma otti upean voiton kesäkuun osalähdöstä sekä kakkossijan viime sunnuntaina Vermossa järjestetyssä osalähdöstä. Lauantain MiniFinlandiassa se starttaa radalta neljä. Jokimäen Mindyä valmentaa ja ohjastaa Lotta Mässeli

Amazon oriiden ja ruunien haastajana PikkuFinlandiassa

B-ponien PikkuFinlandiassa lähdön ainoa tamma, tuore tammavaltikkavoittaja Amazon haastaa tosissaan lähdön oriit ja ruunat. Forssassa Amazon otti kolmannen peräkkäisen tammavaltikan voiton ja osoitti olevansa suvereeni hallitsija B-ponitammojen kärjessä. Sen tämän vuoden seitsemän kilpailua on tuonut tammavaltikan voiton lisäksi viisi kakkossijaa sekä yhden kolmosen. Toton ulkopuolella Amazon on ollut viimeksi vuosi sitten heinäkuussa.

Viime vuoden PikkuFinlandian sankari Miniatyr starttaa matkaan uloimmalta lähtöradalta. Mikkelissä poni koki tappion Eragonille, mutta palasi voittakantaan jälleen Suomen mestaruudessa Seinäjoen kuninkuusraveissa. Miniatyrin ohjaksissa jatkaa tuttuun tapaan sen omistaja-valmentaja Pinja Iltanen.

Ernst Ravelli, Smedens Andiamo sekä Hietarannan Joonatan jahtaavat kaikki kauden avausvoittoaan.