Hyppää sisältöön

Ponien Derbyt juostaan Jyväskylässä lauantaina

A- ja B-ponien Derbylähdöt juostaan lauantaina ennen raveja. Lauantaina ajetaan Jyväskylässä Keskisuomalainen Derby, jonka yhteydessä nuoret ponit pääsevät vauhtiin kello 13.20 alkaen.

IMG_0669
Kotikolon Kipinä otti voiton Kuopion ponikuninkuusravien sunnuntaina. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Lauantain ponilähdöistä ensimmäinen on A-kategorian ponien Derby. Derbyssä juoksevat viisivuotiaat Suomessa syntyneet ponit ja Derby ajetaan ryhmälähtönä. Mukana lähdössä on myös Tino Paldanin valmentama Kotikolon Kipinä, joka esitti vahvoja otteita Kuopion ponikuninkuusravien sunnuntaina. Kotikolon Kipinää ohjastaa Riia Laine, joka lähtee hyvillä mielin Derbyä kohti. 

- Kipinän kanssa lähdetään hyvillä mielin katsomaan miten Derbyssä pärjätään ikäluokan kovimpia vastaan, tuumii Riia Laine. - Voitto ei ole tavoitteena vaan hyvä ja rehti suoritus ponilta ja katsotaan mihin se riittää, kuskina minua ei yllättäisi kolmen parhaan joukossa oleminen. 

Viisivuotias ruuna on startannut urallaan 16 kertaa ja voittanut kahdesti. Toinen voitoista tuli siis Kuopiosta, jossa poni kilpaili molempina päivinä. 

- Kipinä palautui Kuopiosta hyvin ja viimeistelyt on tehty normaaliin tapaan, Laine kertoo. - Poni on nuori ja lahjakas, mutta sen kummempia odotuksia ei olla asetettu tulevaisuuden suhteen. 

Toinen ponilähtö on B-kategorian ponien Derby. B-kategorian ponien Derbyyn saavat osallistua 4-7 vuotiaat ponit ja myöskin se ajetaan ryhmälähtönä. Mukana ovat myös jo hienosti pärjäilleet Pinja Iltasen valmentama H.G. Loreen ja Taja Lepistön Fentti. H.G. Loreenilla on urallaan 26 starttia, joista voittoja on kertynyt jo 21 kappaletta, joka tekee ponille voittoprosentiksi huikean 81%. Myöskin Fentti on ehtinyt urallaan voittaa monta kertaa, sillä on plakkarissa 31 starttia ja 19 voittoa. 

Ensimmäinen ponilähtö ajetaan 13.20 ja toinen 13.40. Ravit alkavat 14.00.