Hyppää sisältöön

Poni- ja Mini-Tammavaltikat avasivat Pilvenmäen syksyn pääpäivän

Poni- ja Mini-Tammavaltikassa ensimmäiset sijat menivät samoille poneille kuin viime vuonna. Homman kotiin hoitivat Amazon ja Pomona II.

Moona Espon luotsaama Amazon voitti Poni-Tammavaltikan myös viime vuonna. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

B-ponien Poni-Tammavaltikan loppusuoralla voitosta taisteltiin Laura Marttilan ohjastaman ja valmentaman Dorindahin sekä Moona Espon ohjastaman ja valmentaman Amazonin kesken. 11-vuotias Amazon piti lopulta pintansa ja uusi voittonsa.

”Helpolta tuntui”, Moona Espo hymyili voittajahaastattelussa. ”Poni on tehnyt tosi kovan kauden, nyt enää muutama startti, sitten se pääsee huilaamaan.”

Espolta tiedusteltiin seremonioissa, onko huippuponitamman kanssa suunnitteilla lähitulevaisuudessa siirtyä siitosuralle.

”Se on nyt niin kovassa kunnossa, että katsotaan sitä vasta myöhemmin”, ohjastaja-valmentaja totesi.

Dorindah ja Laura Marttila sijoittuivat Poni-Valtikassa toiseksi. Kolmansia olivat Gervalds Vitsippa ja Vilma Villi.

Pomona II on vienyt taustajoukkonsa voittajaseremonioihin kaudella 2019 jo kymmenen kertaa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Mini-Tammavaltikassa voittajaseremonioihin saapui ensimmäisenä myös viime vuoden voittaja, Pomona II. Emil Havulehdon ohjastama sekä Mats Havulehdon valmentaman ponin menestyskausi 2019 on vertaansa vailla. Sillä on tältä vuodelta tilillään 13 starttia, joista kymmenen on päättynyt voittoon ja kolme kakkossijaan.

Maaliviivan Mini-Tammavaltikassa ylitti ensimmäisenä Maria Kiukaan ohjastama Emmeros Bambi, joka kuitenkin jouduttiin hylkäämään liioista laukoista. 12-vuotiasta Emmeros Bambia valmentaa Sofia Kiukas.

Lähdössä toiselle sijalle ylsivät Jokimäen Mindy sekä Jerry Rauos ja kolmanneksi Hietarannan Saga sekä Otto Saarinen

Pilvenmäen ponilähtöjen tulokset kokonaisuudessaan Mobiilihepassa