Hyppää sisältöön

Pomonalle neljäs Mini Elitloppet -voitto – suomalaisjoukkue esiintyi ponien suurkilpailuissa tyylikkäästi

Solvallan Elitloppet-sunnuntai polkaistiin käyntiin ponien A-ponien Mini Elitloppetilla ja B-ponien Lilla Elitloppetilla. Pomona II venyi jälleen ihmesuoritukseen ja kaikki suomalaiset sijoittuivat neljän parhaan joukkoon.

Emil Havulehto Pomona II Mini Elitloppet Solvalla 260519 kuva Hippos Hanna Laakso
Pomona II aloitti suomalaisjuhlat Solvallassa Elitloppet-sunnuntaina. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Pomona II vei Mini Elitloppetin 2019 johtavan rinnalta. Tamma on osallistunut A-ponien Mini Elitloppetiin seitsemän kertaa urallaan, joista se on voittanut neljä.

Ponin ohjaksissa nähtiin Emil Havulehto, joka myös omistaa ja valmentaa Pomonaa yhdessä veljensä Mats Havulehdon kanssa. Pomonan voittoaika oli 2.06,9a.

”On vaikeaa kuvitella parempaa ponia kuin tämä”, Emil Havulehto kommentoi. ”Se pystyi menemään tuollaisen ajan sateisella kelillä. Oli upeaa ohjastaa Solvallan Elitloppet-yleisön edessä”, hän jatkoi.

Dynamit III Eveliina Hietanen Ilona Rekilä 260519 Solvalla kuva Hippos Hanna Laakso
Dynamit III, Eveliina Hietanen ja Ilona Rekilä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Suomen kaksi muuta Mini Elitloppet -edustajaa tekivät nekin loistosuoritukset. Eveliina Hietasen valmentama ja Ilona Rekilän ohjastama Dynamit III sijoittui kolmanneksi, ja Tuukka Variksen luotsaama Euforia oli neljäs.

Ilona Rekilä ohjasti Mini Elitloppetissa ensimmäistä kertaa poniurallaan. Hän kertoi, että tehtävä tuntui mahtavalta, ja että kokeneesta Solvallan kävijästä Eveliina Hietasesta oli suuri tuki.

Valmentaja Hietanen oli tyytyväinen Dynamitin esitykseen, etenkin, kun lähdön alussa oli haasteita. Hietasen mielestä edustusmatka on joka kerta yhtä hieno kokemus.

”Minulle merkitsee myös tosi paljon antaa nuorelle ohjastajalle tällainen mahdollisuus”, hän sanoi viitaten ohjaksissa nähtyyn Ilona Rekilään.

Euforia Tuukka Varis Mini Elitloppet Solvalla 260519 kuva Hippos Hanna Laakso
Euforian ja Tuukka Variksen Elitloppet-ensiesiintyminen sujui mallikkaasti. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Tuukka Varis kertoi, että neljänneksi sijoittuneen Euforian osalta juoksu sujui suunnitelmien mukaan. Euforia on ollut koko matkan ajan rento.

”Se ei ole stressannut laisinkaan, mutta kyllä lähdön aikana näki, että reissu vähän painoi jaloissa. Se meni kuitenkin hyvän ajan siihen nähden, että olosuhteet olivat hieman raskaat.”

Varis totesi, että matkalle ei alunperinkään lähdetty ensisijaisesti hakemaan menestystä vaan kokemusta.

”Tämä oli kaikki plussaa. Tänne tultiin edustamaan Suomea, ja onhan täällä aika hieno meininki. Esittelyssä yleisön kannustuksen tunsi, mutta lähdön aikana sitä keskittyi täysin kilpailuun.”

Tuukka Varis kertoi, että kuluvan kauden päätähtäimiin kuuluvat Suur-Hollola-ajo sekä Ponikuninkuusravit.


Miniatyr kiri kolmanneksi Lilla Elitloppetissa

Pinja Iltanen Miniatyr Lilla Elitloppet 260519 Solvalla kuva Hippos Hanna Laakso
Pinja Iltanen oli enemmän kuin tyytyväinen Miniatyrin suoritukseen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Pinja Iltasen omistama, valmentama ja ohjastama Miniatyr sijoittui kolmanneksi Thyra Thyrannin voittamassa B-ponien Lilla Elitloppetissa.

”Miniatyr laukkasi alussa, koska se oli niin paineissaan. Sitten käänsin toisen laukanneen perään, jotta poni antaisi helpommin alas, koska kun tämä laukkaa, se ei yleensä helpolla tiputa raville. Toinen laukka tuli, kun se löi skalppariin”, Iltanen kuvaili kilpailun vaiherikasta alkua.

”Hieman harmittaa se alun laukka, koska poni oli tänään muuten äärimmäisen hyvä, ja uskon, että sillä olisi ollut mahdollisuudet voittotaistoon ilman sitä. Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen. Poni teki tosi hienon juoksun, koska se jäi alussa keulasta melkoisesti.”

Mini Elitloppet ja Lilla Elitloppet -tulokset

Vapaasti käytettäviä kuvia poneista

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403