Hyppää sisältöön

Pomona II juoksi Suomen ennätyksen – Miniatyr valloitti Pikku Finlandiassa

Molemmat Finlandia-päivän ponisuurkilpailuvoittajat kutsuttiin mukaan Elitloppet-viikonlopun huippulähtöihin.

Pomona II Oona Halme Mini Finlandia 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Oona Halme tuuletti menestystamma Pomona II:n voittoa Mini Finlandiassa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso


Oona Halmeen ohjastama ja Mats Havulehdon valmentama Pomona II jatkoi voittokulkuaan mailin ryhmäajona ravatussa Mini Finlandiassa. Pomona II:n voittoaika 2.05,1a on vanhempien A-ponitammojen uusi Suomen ennätys. Pomona II on syntynyt Ruotsissa, ja Suomessa syntyneiden vastaavaa ennätystä pitää hallussaan Saphira.

Oona Halme sai todeta voittajahaastattelussa jälleen kerran, että sanat eivät riitä kuvailemaan sitä, miten hienosta ponitammasta on kyse.

”Se ei useinkaan tunnu ihan huipulta vielä lämmityksessä, mutta kun kääntää kilpailusuuntaan, niin homma käy”, Halme sanoi.

Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot oli Vermossa paikan päällä ojentamassa Halmeelle ja ponille kutsun Tukholmassa toukokuun lopussa ajettavaan Mini Elitloppettiin.

”Hyvältä näyttää tässä vaiheessa”, Oona Halme kommentoi Elitloppet-viikonlopulle tähtäämisestä.

Miniatyr Pinja Iltanen Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Miniatyr ja Pinja Iltanen olivat ylivoimaisia B-ponien Pikku Finlandiassa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

B-ponien Pikku Finlandiassa nähtiin Miniatyrin ja Pinja Iltasen näytös. Poni voitti ylivoimaiseen tyyliin ajalla 40,1a, ja se lunasti voitollaan paikan Elitloppet-viikonloppuna juostavassa Lilla Elitloppetissa.

Pikku Finlandia -voitto oli Miniatyrille neljäs startti ja neljäs voitto kuluvalla kaudella. Iltanen jatkaa myös tappiottomalla tiellä. Poniharrastaja on ohjastanut tänä vuonna seitsemän lähtöä ja seitsemän voittoa.