Hyppää sisältöön

Pomona II juoksi maailmanennätyksen – Miniatyr hallitsi B-ponien Poni-Kymissä

Poni-Kymi-lähtöjen voittoon ravasivat tutut menestyjät Pomona II ja Miniatyr.

Pomona II ja ohjastaja Oona Halme. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

A-ponien eli shetlanninponien Poni-Kymissä Oona Halmeen ohjastama Pomona II jatkoi voittokulkuaan. 16-vuotias konkariponi on voittanut kaikki tämän vuoden lähtönsä. Kouvolan voitto tuli näytöstyyliin koko matkan johdon jälkeen ponin omalla ennätysajalla 2.01,5a / 1100 metriä, joka on myös uusi tammojen maailmanennätys.

Halme oli voiton jälkeen lähes sanaton. ”Ihan uskomatonta, ponilla vain pyöri korvat päässä ja se katseli maisemia. Ikinä en ole noin kovaa ajanut shetlanninponilla. Pomona on syntynyt juoksemaan ja sillä on myös uskomaton tiimi takanaan”, Halme kehui.

Emil ja Mats Havulehto omistavat Pomonan, ja Mats Havulehto valmentaa ponia.

Miniatyr ja Pinja Iltanen juhlivat Poni-Kymin voittoa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

B-ponien Poni-Kymissä Pinja Iltasella ja Miniatyrillä oli sama taktiikka kuin Halmeella. Iltasen ohjastama 11-vuotias ruuna avasi heti auton perästä keulaan, josta valjakko lasketteli täysin ylivoimaiseen voittoon. Miniatyrin voittoaika oli 40,9a / 1600 metriä.

Iltanen osti Miniatyrin Ruotsista vuonna 2015, ja viides yhteinen kausi on tuonut jo viisi voittoa. ”Miniatyr on nopea erityisesti auton takaa. Se on kiltti kaveri, vaikka se ei kotona olekaan mikään halinalle. Miniatyrillä on upea ja helppo ravi, on kivaa ajaa tällaisella ponilla”, Iltanen kertoi.