Hyppää sisältöön

Pomona II ja Ernst Rivaldo Poni-Kymi –lähtöjen voittoon – Pomonalle uusi Suomen ennätys

Kouvolan Kymi GP-raveissa ravattiin molempien kategorioiden ponien Poni-Kymi-lähdöt. Shetlanninponien Poni-Kymen voiton vei Elina Miettusen ohjastama Pomona II ja B-ponien Poni-Kymi -lähdön voitti Eveliina Hietasen Ernst Rivaldo.

Pomona II teki vahvan esityksen SE-ajalla

Shetlanninponien Poni-Kymi –lähtöä johti ensimmäisen puolikkaan ajan Oona Halmeen ajama Ekslätts Sacrifice. Pomona II:n siirtyessä kolmannen kautta johtoon ensimmäisen puolikkaan jälkeen Pomona II johti lähtöä maaliin saakka ja voitti ylivoimaisesti uudella vanhempien shetlanninponien Suomen ennätysajalla 2.05,3a. Pomona II:n omistaa sipoolaiset veljekset Emil ja Mats Havulehto, Mats myös valmentaa.

IMG_4537
Elina Miettunen ja Pomona II shetlanninponien Poni-Kymi 2018 voittajaseremonioissa. Kuva: Helena Hyvämäki- Mäenpää


-Pomona oli tänään oikein hyvän tuntuinen, ihan kuin eri poni jos vertaa alku vuoden startteihin. Toki oli pienet odotukset Elitloppetin ja Loviisan välistartin perusteella, mutta vastassa oli taas kovat ponit ja jokainen lähtö on ajettava ensin. Oli kyllä tosi hyvä vieläpä lyhyellä matkalle mikä ei ole ennen niin hyvin tuntunut sille sopivan, ponin ohjastaja Elina Miettunen kertailee iloisena voittotunnelmia.  

- Kolmannen kautta keulaan ja varmaan voittoon SE-ajalla. Pomona teki todella vahvan esityksen ja parasta Pomonaa nähtiin tänään. Seuraavana tähtäimessä on juhannuksena Härmän PowerParkissa ajettava Junior Nordic King, kertoo Pomona II:n jatkosta Emil Havulehto.

Toiseksi lähdössä tuli Oona Halmeen ohjastama Ekslätts Sacrifice ajalla 2.06,1. Kolmanneksi kiri Maria Kiukkaan ohjastama Thorvald parantaen ennätystään lukemiin 2.06,2.

Ernst Rivaldo ylivoimavoittoon B-ponien Poni-Kymi 2018 –lähdössä


Miniatyr johti B-ponien lähtöä pitkään, mutta laukkasi pahoin takasuoran lopussa. Laihialta Kouvolaan saapunut Ernst Rivaldo Eveliina Hietasen ohjastamana siirtyi johtoon ja voitti lähtönsä murskaavan ylivoimaisesti kymmenillä metreillä ajalla 39,9a. Toiseksi nousi Jenny Suomelan Lanso Ess ja kolmanneksi Pinja Iltasen Miniatyr.

IMG_4769
Eveliina Hietanen ja Ernst Rivaldo B-ponien Poni-Kymi 2018 voittajaseremonioissa. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


-Alku otettiin varman päälle ja luotin siihen, että Rivaldo tulee viimeiset 600 metriä reipasta. Olin tyytyväinen poniin ja poni palautui hyvin. Seuraavaksi on suunnitelmissa osallistua juhannuksena Härmän PowerParkin Ponimailiin jos kaikki menee niin kuin pitää, kertoo Eveliina Hietanen Poni-Kymi 2018 voiton jälkeen.

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää