Hyppää sisältöön

Polaralta vahva esitys Erkon Pokaalissa

Finlandia –päivässä nähtiin myös huippuluokan suomenhevosten kamppailu – Erkon pokaali ajo. Lähdössä starttasi suomenhevosten eturivin tähdet – Polara, sekä toissavuoden ravikuningas Jokivarren kunkku ja hallitseva kuningas Köppinen. Mittelön voittoon selvisi lopulta Polara, joka kellotti ajan 22.0a ja nappasi 11.000euron palkintorahat Petäjävedelle.

2100 metrin kilpailumatka alkoi Jokivarren kunkun ottaessa keulapaikan totuttuun tapaan. Ori starttasi radalta neljä, mikä takasi sille hyvänä lähtijänä kaikki edellytykset ottaa juoksu hallintaansa heti alkumetreillä. Ensimmäinen kierros mentiin hakiessa asemia.

Takasuoralla Polara ja Jokivarren kunkku etenivät tasatahtia aina viimeiselle puolikkaalle. Johtoparin tuntumassa etenivät tasaisesti myös Siirin Älli ja Tulinko. Maalisuoran avautuessa draamaa tarjosi viime vuoden kuninkaan Köppisen laukka takajoukoissa. Jokivarren Kunkku taipui lopulta kolmenneksi, vaikka vastasinkin hyvin sisäradan turvin. Toiseksi kipusi lopulta Tähen toivomus.

Polara_atupamäki_taustajoukot
Antti Tupamäki, Polara ja taustajoukot. Kuva: Joonas Kolehmainen


Lähdön hevosten ohjastajien kommentteja

Jokivarren kunkku oli oikein hyvä kauden toiseen starttiinsa. Meni helpon tuntuisesti koko matkan mutta vielä puuttui lopussa hieman. Mutta oikein positiivinen esitys, parantaa varmasti starttien myötä. Seuraavaksi ajetaan Oulussa ensi viikon lauantaina. (Jorma Kontio)

Tähen Toivomus oli tosi hyvä kakkonen, juoksu meni vähän eri tavalla kuin ajattelin. Hienosti se kiri. Tämä on saanut paljon kovuutta ja varmuutta lisää näiden kovien lähtöjen myötä. Tuntuu että se parantaa koko ajan. Seuraavan lähdön jälkeen Tähen Toivomus saa hetken keskittyä tammoihin. Mielenkiinnolla ja innolla mennään kohti Rovaniemeä. (Henri Bollström)

Köppinen löi jonnekin, ja sen ravi meni sitten huonoksi ja laukkasi. Voimia oli jäljellä ja Köppinen tuntui hyvältä koko ajan. Ollaan oikeaan suuntaan menossa. Kohti Rovaniemeä vaan, kyllä vanha vielä vertyy tässä starttien myötä. (Ari Moilanen)