Hyppää sisältöön

Polaralle hopeaa kylmäveristen Elitkampenissa Solvallassa – voitto Ruotsiin

Solvallan viikonlopun kylmäverilähtöön Elitkampeniin osallistui kaksi suomalaishevosta. Antti Tupamäen ohjastama Polara oli mukana puolustamassa edellisen vuoden voittoaan ja Esa Holopaisen ohjastama Pikkukahveli taas mukana ensimmäistä kertaa. Norjalaisia tupsujalkoja oli mukana viisi ja ruotsalaisia kolme.

Ensi metrit nopeimmin ravannut Lome Brage sai keulapaikan auton irrottua. Lome Bragea ohjasti harvemmin kylmäveristen rattailla nähty Erik Adielsson. Ennen lähtöä kuumana käyneelle Polaralle jäi seiskaradalta mahdollisuus ajaa eteenpäin tai pakitella. Tupamäki päätti ajaa eteenpäin ja Polara jäi juoksemaan johtavan rinnalle. Pikkukahveli laukkasi heti alussa.

Ennakkosuosikki Lome Brage veti lähdön alusta maaliin. Kilometrin väliaika oli maltillinen ja nopealle Lome Bragelle ei tuottanut mitään vaikeuksia kiristää vauhtia lopussa. Lome Bragen ote johtopaikkaan oli niin tiukka, että Polara ja johtavan takana matkaa tehnyt Norjan Ulsrud Tea saivat taistella –mutta ainoastaan kakkossijasta. Tuon taistelun voitti todella tiukasti Polara. Voittoaika lähdössä oli 19,8a ja voittorahat 300 000 kruunua jäivät Lome Bragen voiton myötä Ruotsiin. Polara sai kakkossijastaan 150 000 kruunua. Toinen suomalaisedustaja Pikkukahveli jäi laukan jälkeen viimeiseksi parijonossa, eikä pystynyt parantamaan sijoitustaan. 

”Loma Brage on uskomattoman nopea. Se ei tunnu yhtään kylmäveriseltä. Se avaa auton takaa ihan todella lujaa. Melkein tarvitsee turvavyön”, voittajaa ohjastanut Erik Adielsson nauratti kansaa. Lome Brage saatetaan nähdä Härmän Power Parkin Nordic King –kilpailussa juhannuksena. Valmentaja Jan Olov-Persson vastasi voittajakehässä Power Parkin kutsuun myöntävästi.

Antti Tupamäen Elitloppet -viikonlopun väri oli hopea. Lauantaina Antti ohjasti Atupemin toiselle sijalle ja sunnuntaina Polaran.