Hyppää sisältöön

Polara ravasi Tähtisprintterin parhaaksi

Vermon Derby-päivän klassikkokilpailuihin kuuluvan Tähtisprintterin nopein oli Antti Tupamäen tallin tähtiruuna Polara.

Kun ennakkosuosikki Välähdys laukkasi lähtökiihdytyksessä, Polara pääsi vaivattomasti kärkipaikalle. Kaksinkertainen ravikuningas Köppinen piti rinnalla vauhtia, mutta Köppisen laukattua loppukaarteessa tiukimman haasteen tarjosi toinen ikinuori 15-vuotias Hullumies. Polara piti kuitenkin loppuun saakka pintansa ja voitti tuloksella 21,2/1609a.

Hullumies oli urhea kakkonen kaksi kymmenystä hävinneenä ja Diktaattori punnersi kolmanneksi. Tähtisprintterin voitosta Polara ansaitsi 10 000 euroa.

"Ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan tämä lähtö kun Välähdys laukkasi", Antti Tupamäki totesi. "Polara hoiti homman hyvin, vaikka Hullumies ja Köppinen haastoivat hyvin. Hevonen oli koko matkan tosi laiska ja tuntui, että Köppinen menee ohi suoralla. Polara vähän haahuilee ja on tuollainen, että tekee vain sen minkä tarvitsee."

Antti Tupamäki omistaa Polaran yhdessä lapsuudenystävänsä Janne Tiaisen kanssa. Petäjäveden vauhtiruuna voitti kesäkuussa kylmäverilähdön Oslossa ja elokuussa Ylivieskassa se voitti ensimmäisenä hevosena Ruunaruhtinuuden. Polara on tienannut tällä kaudella jo 147 120 euroa.

"Janne ei päässyt tällä kertaa paikalle jännittämään, kun hän palasi torstaina häämatkalta ja oli lapsikatraan kanssa kotona", Antti Tupamäki naurahti.