Hyppää sisältöön

Poikkeusmenettely lääkärinlausuntojen toimittamisesta ajo-oikeuden jatkamiseksi

Kaikkien niiden ohjastajien, joiden tulisi toimittaa lääkärintodistus ajo-oikeuden jatkamiseksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana, ajoluvan voimassaoloa jatketaan 31.7.2020 saakka.

Kuva: Hippos / Ville Vuorinen

Ravikilpailusääntöjen mukaan ajajan täyttäessä 60, 65 ja 68 vuotta hänen on lähetettävä laillistetun lääkärin todistus kilpailukelpoisuudestaan Suomen Hippokseen. Ohjastajan ajo-oikeutta voidaan hakemuksesta jatkaa 70 ikävuodesta alkaen vuodeksi kerrallaan. Ohjastajan ajo-oikeuden jatkamisen edellytyksenä on laillistetun lääkärin vuosittain antama todistus ohjastajan terveydentilasta.

Kaikkien niiden ohjastajien, joiden tulisi toimittaa lääkärintodistus ajo-oikeuden jatkamiseksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana, ajoluvan voimassaoloa jatketaan 31.7.2020 saakka.

Ilman määräaikaan mennessä toimitettua lääkärintodistusta ohjastajalle myönnetään rajoitettu ajo-oikeus, joka mahdollistaa hevosen käsittelyn ja valmistamisen kilpailuun (lämmittely radalla) kilpailupaikalla kilpailuaikana sekä osallistumisen ohjastajana harjoitusraveihin. Rajoitettu ajo-oikeus poistuu ja muuttuu normaaliksi ajo-oikeudeksi, kun lääkärinlausunto toimitetaan Suomen Hippokseen.

Terveydenhuolto on kuormittunut, ja kiireettömiä lääkäriaikoja on siirretty myöhempään ajankohtaan tai peruttu kokonaan. Yli 70-vuotiaiden on pysyteltävä karanteenia vastaavissa oloissa, ja kaikkien on vältettävä ylimääräisiä ihmiskontakteja. Siitä syystä vain lääkärinlausuntoja varten tehtyjä lääkärikäyntejä on nyt pyrittävä välttämään.

Lääkärinlausunto toimitetaan 31.7.2020 mennessä Suomen Hippoksen kilpailuosastolle joko sähköisesti (kilpailu@hippos.fi) tai postitse osoitteeseen Kalkkipellontie 6, 02650 Espoo.

Epävarmasta tilanteesta johtuen määräaikaa tullaan tarvittaessa pidentämään, mikäli poikkeustilanne jatkuu edelleen. 

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö
Matkapuh. +358 40 557 3889
tuomo.pekonen@hippos.fi

Anni Järvinen

Kilpailusihteeri
Matkapuh. 040 505 1963
anni.jarvinen@hippos.fi