Hyppää sisältöön

Pitkän linjan raviammattilainen Tuomo Pekonen on Hippoksen uusi kilpailupäällikkö

Suomen Hippos ry:n kilpailuosaston uusi päällikkö Tuomo Pekonen on tuttu mies ravi-ihmisille. Vermon tuulinen syyskeskiviikko, Jokimaan ohjastajien tallikaarteen taukokoppi paukkupakkasilla tai Mikkelin varikkoalue ennen St Michel-lähtöä, Pekonen on paikalla. Tästä viikosta lähtien Tuomo on läsnä raveissa myös Hippoksen edustajana.

Tuomo Pekonen intra c Ada PykäläniemiAntti Lehtisalo ja Tuomo Pekonen palkitsemassa Cityravien voittajia Kari Venäläistä, Order By Bossia ja sen valmentajaa Jenni Kantasta.

Hevosyhteisössä olevia ihmisiä yhdistää rakkaus hevosiin. Se, miten perheeseen on löytänyt, vaihtelee tapauskohtaisesti. Tuomolla hevoset kulkevat veren perintönä.

-      - Olen syntynyt hevosperheeseen. Isäni oli ensimmäisiä suomalaisia raviammattivalmentajia. Raviurheilussa olen ollut kokopäiväisesti mukana vuodesta 1977 lähtien. Aikoinaan aloitin Lahdessa "vanhan montun" kilpailusihteerinä ja siitä jatkoin Jokimaan raviradan ajalle. Pesti kesti heti alkuun kevyet 17 vuotta, Tuomo kertoo hevostaustastaan.

 

-      - Hippos on minulle tuttu työpaikkana jo 90-luvulta. Vuosina 95-97 työskentelin täällä handikaapparina. Sen jälkeen olen työskennellyt raviurheilun parissa yksityisyrittäjänä, josta viimeiset vajaat viisi vuotta Suomen Ravivalmentajat ry:n toiminnanjohtajana, Tuomo summaa.

 

Hyvillä mielin takaisin Hippokseen

Hevosmaailmassa työskennellessä plussana on mukavat työkaverit, niin pörröiset kuin vähemmän pörröisetkin.

- Hevoset ovat hienoja eläimiä. Elämäni hevonen on ollut Gletser, jota nuorukaisena kotona ajelin. Se oli viisas ja komea, harmaa venäläisori, joka voitti urallaan 154 kertaa.

-       - Erittäin hyvillä mielin aloitan työt taas Hippoksessa. Olen päässyt sellaiseen tehtävään, jonka asioiden kehittäminen kiinnostaa aidosti, Tuomo päättää.

Lisätietoja,
Vesa Mäkinen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 532 8923
E-mail: vesa.makinen@hippos.fi

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö
Puh. 040 557 3889
E-mail: tuomo.pekonen@hippos.fi