Hyppää sisältöön

Pitää uskaltaa unelmoida – Pinja Iltanen Färjestadin poniravien tuplavoittoon

Pinja Iltasella oli täydellinen päivä Färjestadin poniraveissa Ruotsissa. Iltasen H.G. Loreen vei nimiinsä Ruotsin B-ponien 5-vuotismestaruuden ja Pinja ajoi myös hyvän ystävänsä Camilla Ingerstadin russponi Armanin voittoon päivän neljännessä lähdössä.pinja
Armani & Camilla Ingerstad sekä H.G. Loreen & Pinja Iltanen..

Takarivin lähtöpaikka kovatasoisessa Ruotsin B-ponien 5-vuotismestaruudessa oli haastava. Matkaan oli kuitenkin valmistauduttu hyvin ja odotuksissa oli mahdollisimman korkea sijoitus.

- Päästiin yllättävän hyvin takarivistä läpi ja olimme heti kärkiporukassa, kunnes ensimmäiseen kurviin tullessa Zantos Z käänsi liian läheltä edelle ja meille tuli paha laukka. Jäätiin laukan takia kärjestä useita kymmeniä metrejä eikä poni meinannut sen jälkeen heti saada uudestaan rytmistä kiinni.

- Etusuoralla kun H.G. Loreen sai uudestaan vauhdin päälle ja lähti kirimään pitkää etumatkaa umpeen, oli kärki vielä todella kaukana. Viimeisessä kurvissa saavutimme keulassa juosseen Zantos Z:n, jonka kanssa käytiin kamppailu voitosta. Loppusuoralla tunsin, että keulaponi nujerretaan, joten lopun varmistelin vain, että H.G  Loreen pysyy ravilla, kertoo Pinja Iltanen upean voiton tunnelmista.

Armanin voitto kruunasi päivän

Pinja lltanen on tavannut Ruotsissa raveissa ja huutokaupassa vieraillessaan Camilla Ingerstadin. Camilla pyysi Pinjaa ohjastamaan russponi Armania Färjestadin poniraveissa.

-Armanin kanssa lähdettiin pitkältä 340 metrin pakilta lujaa liikkeelle ja viimeisellä takasuoralla poni ohitti ulkoratoja pitkin pääporukan. Loppusuora saatiin tulla keulassa rauhakseltaan ja voitto oli melko ylivoimainen.

- Parasta raviurheilussa on oman työn tuloksen näkeminen ja lajin kautta tulleet ystävät. Fiilikset ovat uskomattomat. H.G. Loreenin voitto oli jo yli odotusten. Tuplavoitto Armanin kanssa kruunasi päivän, yksi suurimmista unelmista täyttyi tänään. Pitää uskaltaa unelmoida, ehkä elämäni paras päivä, iloitsi Pinja Iltanen upean päivän tunnelmista kotimatkallaan Suomeen.

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää