Hyppää sisältöön

Pilvenmäen sunnuntairaveja aikaistetaan 28.2., ravit alkavat kello 12

Forssan Pilvenmäen sunnuntairavit on päätetty siirtää ajettavaksi tuntia aikaisemmin eli kello 13 sijaan ravit alkavat kello 12.

Forssassa on seurattu tiiviisti lämpenevän sään vaikutuksia rataan, ja lauantaina on tehty päätös sunnuntain 28.2. ravien aikaistamisesta. Ravit alkavat kello 12.

Lauantaina klelo 18 raviradalla pidetyssä palaverissa rata todettiin tasalaatuiseksi, hiekkapintaiseksi talviradaksi. Sunnuntaille on kuitenkin luvattu auringonpaistetta ja lämpöasteita lauantaita enemmän, joten ravien aloittaminen aikaisemmin nähtiin perusteltuna. 

Pilvenmäen henkilökunta on keskustellut tiiviisti Hippoksen pääratamestari Juha Keskimaunun kanssa, ja yhteisenä näkemyksenä oli ravien aikaistaminen tunnilla. Tunnilla voi ravien loppupäässä olla kriittinen vaikutus radan kestävyyteen, kun otetaan annettu sääennuste huomioon. Raviradalle ajetaan sunnuntaiaamuna vielä kerros uutta pintaa, jolla pyritään sitomaan märän pinnan kosteutta.

"Rataolosuhteisiin kiinnitetään erityistä huomiota ja hevosten hyvinvointi sekä turvallisuus asetetaan etusijalle rataolosuhteita arvioitaessa. Jos rataolosuhteissa ilmenee uutta tiedotettavaa tehdään se sunnuntaiaamuna," radalta kerrotaan.

Ravit ajetaan lähtöjen osalta muuten aiemmin ilmoitetun ajankohdan mukaan, mutta jokainen lähtö on siis siirretty ajettavaksi tuntia alkuperäistä lähtöaikaa aikaisemmin. Koelähtö kello 11.30, 1.lähtö kello 12.07 ja niin edelleen.

Lisätiedot:

Elina Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pilvenmäen ravirata

p. 0503018258

elina.hirvonen@pilvenmaki.fi