Hyppää sisältöön

Pihtiputaan Santtu Raitala taiteili arvostettujen kolmevuotiskisojen voittoon

Suur-Hollola-ravien sunnuntaina ennen päälähtöjä ravattiin Suomessa syntyneiden lämminveristen ikäluokkalähtöjä 10 000 euron ykköspalkinnoista. Santtu Raitala ohjasti voiton sekä 3-vuotiaiden Hambossa että Tammahambossa.

Edwina Orden voitti Tammahambon. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

3-vuotiaiden Hambossa keulapaikan otti Mika Forssin ohjastama Sahara Peyote. Sen rinnalla matkasi Santtu Raitalan ohjastama Battle Jack, joka näytti loppusuoralle kaarruttaessa jäävän johtohevosesta. Suoralle päästyään Raitalan ajokki sai vielä uuden vaihteen päälle ja ehti ohi johtavan Sahara Peyoten.

Battle Jackin voittoaika oli 15,5a/2140 metriä.

”Lähdin ajamaan toista rataa, koska tämä on vahva hevonen. Otin varman päälle viimeisessä kaarteessa ja loppusuoralle kaarruttaessa, sillä Battle Jackilla on joskus ollut vaikeuksia siinä. Hevosella oli voimia jäljellä, ja se piti hyvin vauhtinsa”, Raitala kertasi.

Battle Jackin omistaa Talli Alatalon Inkkarit ja sen on kasvattanut Marjut Stenberg. Timo Korvenheimo valmentaa hevosta.

3-vuotiaiden Tammahambossa Santtu Raitala ajoi heti eteenpäin ennakkosuosikki Edwina Ordenilla. Radalta kahdeksan startannut hevonen oli keulassa ensimmäisen takasuoran lopussa, jonka jälkeen se hallitsi tilannetta loppuun asti. Tamman voittotulos oli 14,8a/2140 metriä.

”Edwina Orden on tosi hyvä hevonen, sillä on hieno liikkumatyyli. Tamma on sopivan innokas menemään, se haluaa kilpailla”, Raitala kehui hevostaan.

Edwina Ordenin on kasvattanut Liisa Savo. Tamman omistaa Five Comrades Team, jossa on mukana myös hevosen valmentaja Tanja Goman-Nieminen.


”Sämpylä” jatkoi menestyspolulla Nelivuotispokaalissa

Peanuts ja Jukka Torvinen voittivat Best Princess -lähdön. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Nelivuotispokaalissa ikäluokkansa hallitsija, Sämpyläksi kutsuttu Graceful Swamp otti jälleen keulavoiton. Ari Moilanen ajoi oriin johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla, ja siitä hevonenhallitsi lähtöään helposti. Voittoaika oli 13,9a/2140 metriä. Toiseksi ehti hyvän kirin päätteeksi Olli Koivusen ohjastama Kaptah.

”Olisin voinut ilmoittaa myös Suur-Hollolaan, mutta järki tuli viime hetkillä ja ajattelin, että näitä nelivuotislähtöjä kun on, niin ajetaan niitä. Seuraavaksi ajetaan joko Mikkelin Eugen Pylvänäisen Muistoajossa tai Vieremällä Einari Vidgrenin Muistoajossa”, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kertoi suunnitelmistaan.


Ari Takaneva on Graceful Swampin kasvattaja, ja hevosen omistaa Pekka Mäkinen Kp.

4-vuotiaiden tammojen Best Princess -lähdössä nähtiin tasainen taistelu voitosta. Jukka Torvisen ohjastama Peanuts ravasi matkalla toisella radalla kolmantena, josta Torvinen käänsi tamman kiriin viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa. Loppusuoran puolivälissä Peanuts sai otteen ja ravasi maaliin ensimmäisenä ajalla 14,0a/2140 metriä.

Peanutsin omistaa Talli Tenavat, johon kuuluu myös jääkiekkoilija Antti Pihlström. Osaomistaja oli paikalla katsomassa hevosensa voittojuoksua.

”Hevosella on muutama muu omistaja minun lisäkseni. Mietinnässä on ollut pitkään, että alkaisin valmentaa itsekin hevosia jääkiekkourani jälkeen. Minulla on oma talli, jossa voisin sitten valmentaa hevosia”, raveista innostunut Pihlström kertoi.

Peanutsia valmentaa Anne Kangas ja sen on kasvattanut Varsakujan Kavio ja Kinner Oy.

Vapaasti käytettäviä kuvia Suur-Hollola-sunnuntain ikäluokkalähdöistä

Kaikki ravipäivän tulokset Heppa-järjestelmässä

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403