Hyppää sisältöön

Pihtiputaalta Pariisiin – suomenhevonen Josveis vei voiton Vincennesissä

Pihtiputaalaisen Antti Ojanperän unelma toteutui, kun hänen ohjastamansa Josveis vei voiton Ranskan ravipyhätössä. Suomenhevoset esiintyvät tällä viikolla Pariisissa Vincennesin raviradalla kaksi kertaa pohjoismaisten kylmäveristen lähdöissä. Mukana lähdöissä on yhteensä 12 kylmäverihevosta, neljä Ruotsista, neljä Suomesta ja neljä Norjasta. Sunnuntaina juostun kilpailun vei suomalaisittain hienosti nimiinsä pihtiputaalaisen Antti Ojanperän tallin Josveis. Ojanperä ohjasti Josveisin johtavan takana, sai hienosti tilaa ja kiri lopussa hienosti ohi norjalaisen ykkössuosikin. Josveisin omistaa Paul Lindgren Nurmijärveltä. Mökin Tähti rattaillaan Teemu Okkolin kruunasi suomalaisten päivän sijoittuen kolmanneksi. Muista suomalaisista Pireus taipui johtavan rinnalta ja Virin Eko pilasi laukkaan. Katso lähtö videolta alla. Hyvä Suomi ja suomenhevoset! Vincennesin toinen kylmäverilähtö juostaan torstaina 22.2.

Antti Ojanperä antoi Josveisille halauksen
Josveis sai ansaitun halauksen Antti Ojanperältä.

"Upealta tuntuu. Vincennes on jotenkin sellainen ravipyhättö mistä on aina ihannoinut. Tänään olin itse ensimmäistä kertaa kärryillä ja heti tuli voitto. Oli aivan älyttömän hieno homma. Hevonen tuntui jo lämmityksessä hyvältä ja oli selvästi palautunut matkasta. Hienosti on poika reissannut ja tytöt tehneet se kanssa hyvää työtä. Hevonen oli hyvillä mielin startin jälkeenkin ja torstaihin lähdetään toiveikkaana. Matkan tavoitekin on jo saavutettu, kun voitto tuli. Tänään koitetaan vähän juhlia yhdessä suomalaisporukan hyvää menestystä", Ojanperä hehkutti. 

Muut suomalaiset:

Virin Eko / Kimmo Taipale:

Virin Eko laukkasi loppusuoralla kolmannen tai neljännen sijan ja se harmittaa. Aika lähellä Teemua olisi oltu ehjällä juoksulla. Ajoin ensimmäistä kertaa Ranskassa ja mukava oli ajella. Ei oikeastaan jännittänyt, vaikka rata ja lähtötilanne on erilainen kuin Suomessa. Hyvillä mielin kohti torstaita. Hevonen oli niin hyvän tuntuinen, että pärjäämään lähdetään.

Pireus / Jouni Miettinen

"Hyvin mielin matkalla ollaan ja hevonenkin oli hyvä. Ranskalainen kuski ajoi ohjeita vastaan, mutta hevonen oli silti hyvä. Kaikki hyvin mennään kohti torstaita", Kuusi kertaa kylmäveristen matkassa Pariisissa ollut Miettinen sanoi.

Mökin Tähti / Teemu Okkolin

Mökin Tähti teki tänään hyvän startin. Juoksu onnistui ja ruuna kiitti siitä kirien kolmanneksi. Paras hevonen voitti tänään –siitä ei ole epäilystäkään. Mökin Tähden pitäisi parantaa torstaiksi. Pidetään Suomen lippu korkealla.

Lisää kuvia Hippoksen kuvapankista

Suomalaisten aikaisempi menestys Pariisin kylmäveriottelussa
Prix des Trotteurs Sang-Froid
Tulokset


Tulokset_1802