Hyppää sisältöön

Pierre Julienne – ranskalainen hevoskasvatus ennen ja nyt

EM-ravien yhteydessä järjestettävän jalostusseminaarin toinen luennoitsija on ranskalainen hevoskasvatuksen edelläkävijä Pierre Julienne. Julienne saapuu Vermoon kertomaan jalostusvalinnoistaan ja ranskalaisesta hevoskasvatuksesta 70-luvulta tähän päivään. Jalostusseminaari järjestetään lauantaina 12. lokakuuta Vermo-areenalla Helsingissä.

Haras de la Monerien omistaja Pierre Juliennen siittoloissa on astunut huippuoriita, kuten aikansa Prix de Amerique voittajat Lurabo ja Lutin D´Isigny. Kuva Nifortrot/Scoop Dyga

Pierre Julienne 
on aikansa tiineystarkastuksien edelläkävijä sekä Pierji-hevosten kasvattaja Ranskasta. 1970-luvulla Julienne kuului Ranskassa kansainväliseen tutkimusryhmään, joka tutki ja kehitti keinosiemennystoimintaa. Hän oli ensimmäinen maailmassa, joka käytti aikansa mullistavaa ultraäänitekniikka tuplaten astuttaneidensa tammojen tiineyhtymismäärän 1980-luvulla. Siitä lähtien Julienne on harjoittanut siittolatoimintaa Ranskassa. Huippuvuosinaan 2000-luvun alussa hän astutti vuosittain 1000-1200 tammaa.

Tänä päivänä Pierre Juliennella on Ranskan parhaalla kasvatuspaikalla Normandiasta 140 hehtaarin tila 30 tamman voimin. Edellisen kerran Pierre Julienne on voinut kuulla Suomessa 1988 Tampereella esittelemässä silloin uutta tiineystarkastusteknologiaa. Vermoon hän saapuu kertomaan jalostusvalinnoistaan sekä ranskalaisen kasvatuksen tilastoista ja jalostus- sekä kilpailuorganisaation rakenteesta tällä hetkellä.

LIPUT jalostusseminaariin voi ostaa osoitteesta lippu.fi 

EM-RAVIT – PV LA --> Lauantai + seminaari 35 €

(sis. sisäänpääsy raveihin lauantaina, kansainvälinen jalostusseminaari, istumapaikka pääkatsomossa ja EM-kaulahuivi)

EM-RAVIT – 2 PV PE-LA --> 2 PV + seminaari 45 €

(sis. sisäänpääsy raveihin perjantaina ja lauantaina, kansainvälinen jalostusseminaari lauantaina, istumapaikka pääkatsomossa lauantaina ja EM-kaulahuivi)

www.hippos.fi/jalostusseminaari 

Maailmanluokan asiantuntijoita kansainvälisessä jalostusseminaarissa 12. lokakuuta EM-ravien yhteydessä 

Seuraavan sukupolven juoksija – mitä oppeja Ranskasta ja Pohjois-Amerikasta? Kansainvälinen jalostusseminaari tuo Vermoon ranskalaisen menestyskasvattaja Pierre Juliennen ja Hunterton farmin asiantuntija Steve Stewartin Pohjois-Amerikasta. Keskustelua johtaa Kemppi-tallin ja MAS -hevosten takaa löytyvä hevoskasvatuksen ja raviurheilun moniosaaja Martti Ala-Seppälä. Jalostusseminaari järjestetään lauantaina 12. lokakuuta Vermo-areenalla Helsingissä EM-ravien yhteydessä.

EM-ravit tuo Euroopan ikäluokkatähdet Vermoon 11.-12. lokakuuta

Raviurheilun Euroopan mestaruuksista ravataan ensimmäistä kertaa historiassa Suomen pääradalla Vermossa. EM-ravien päälähtönä ajetaan lauantaina 12.10. nelivuotiaiden lämminverihevosten UET Grand Prix -finaali, jonka kunniataulu on täynnä legendaarisia ravitähtiä, kuten Maharajah, Brad de Veluwe, Bold Eagle ja Readly Express. UET GP:n ykköspalkinto on muhkea 200 000 euroa. UET GP:n lisäksi Euroopan mestaruuksista ravaavat 3- ja 5-vuotiaat lämminveriset. Kaksipäiväinen syksyn ravijuhla tarjoaa yleisölle parasta eurooppalaista huippuraviurheilua sekä elämyksellisiä ravikokemuksia oheisohjelmineen pimenevän illan valomaailmassa.
www.em-ravit.fi