Hyppää sisältöön

Petri Salmelan valmentama Makethemark St Michelin sankari: "Tämä on elämäni hevonen"

St Michelissä päästiin juhlimaan suomalaisvalmentajan voittoa, kun ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Petri Salmelan suojatti Makethemark runnoi voittajaksi Ulf Ohlsson kärryillään.

Makethemarkin kanssa St Michelin voittoa juhlistivat omistajat Stall Nian, ohjastaja Ulf Ohlsoon, hoitaja Anne Raatikainen sekä valmentaja Petri Salmela. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Mikkelin vauhtiviikonlopun päälähdössä nähtiin kova loppusuoran taisto, jossa vahvimmaksi osoittautui Petri Salmelan valmentama ja Ulf Ohlssonin ohjastama Makethemark. Kuusivuotias Stall Nianin omistama ori kurotti ensimmäisenä maaliin tasaisessa rintamassa, jossa toiseksi jäi Next Direction ja kolmanneksi Pastore Bob.

”Monta kertaa tämän tason lähdöissä ulkoradoilta tulevat lisämetrit kostautuvat, mutta tämä on ihan uskomaton hevonen”, Salmela ihmetteli Makethemarkin suoritusta.

Ohlsson matkasi oriin kanssa toisella radalla, josta valjakko käänsi kiriin 500 metriä ennen maalipaalua. Voittoaika kirjattiin 10,2/1609 metriä. Salmela kehui hevosen vahvistuneen kovassa seurassa ajetuissa kilpailuissa tällä kaudella.

”Tämän vuoden kilpailuissa päätimme startata hevosella maailmanluokan lähdöissä. Vaikka voittoja ei ole tullut, suoritukset ovat olleet huimaavia ja tämä päivä vahvisti sitä. Vielä jos se piirun verran kehittyisi, kehitystä tulee vain näiden kovien kilpailujen ja terveenä pysymisen myötä”, Salmela tuumi.

Makethemarkin on kasvattanut AB Nian. Ori sijoittui toukokuussa Elitloppetissa kolmanneksi ja Jarlsbergissä sen kiri kantoi heinäkuun alussa toiseksi. Nyt Mikkelissä se kirkasti himmeämmät sijat voitoksi, ja Salmela jakoi osan menestyksestä kotiyleisölle.

”Suurin osa hevosen taustoissa työtä tekevistä on suomalaisia, joten kyllä tästä voitosta voi puolet Suomeen ottaa”, Salmela vinkkasi.

Mikkeliin ja St Michel -raveihin mies palaa joka kesä yhtä innoissaan.

”Täällä on hyvä tunnelma ja mahtavat ihmiset, sydän palaa tänne joka vuosi, vaikka ei läheskään aina ole mukana ihan ykköstason hevosia. Aina yritämme tulla ja aina olemme todella tervetulleita”, Salmela jakoi tunnustusta.

Makethemarkilla on erityinen paikka Salmelan sydämessä, ja hän nimeää oriin miettimättä elämänsä hevoseksi.

”Vuonna 1993 täällä alkoi ura, joka on kestänyt tähän asti ja jatkuu edelleen jos terveyttä riittää. Viime syksynä vasta uskalsi sanoa, että nyt on vähän parempi hevonen. Jos frekvenssi on tällainen, niin minun uralleni ei tällaista enää tule - tämä on minun elämäni hevonen.”

St Michelin päälähtöä seurasi helteisessä Mikkelissä sunnuntaina 11 955 katsojaa.

St Michel -lähdön tulokset >

Vapaasti käytettäviä kuvia lähdöstä >

Lisätietoja:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos

suvi.hakkarainen@hippos.fi

040 776 0530