Hyppää sisältöön

Peto oli irti, Akseli jatkoi voittokulkua – Superlauantai oli suosikkien juhlaa

Vuoden ensimmäinen Superlauantai ravattiin 1. helmikuuta Kuopion Sorsasalossa ja Turun Metsämäessä. T.Rex teki vakuuttavan loppukirin Turun raskaalla kesäradalla, ja Koskelan Akseli oli elementissään Kuopion lumipyryssä.

T.Rex on napannut tällä kaudella jo kolme voittoa. Kuva: Hippos / Roosa Lindholm

Huimasta loppukiristään tunnettu T.Rex, tuttavallisemmin Peto, osoitti jälleen ylivoimaisuutensa.

Turun Metsämäessä keli oli kostea ja rata kesäkunnossa, mikä ei ainakaan hidastanut kovakuntoista lämminverijoukkoa – Harri Koivusen ajokki Target Kronos avasi lähdön todella reippaasti ja pitikin kärkipaikkaa lähes maalisuoralle saakka.

Iikka Nurmosen ohjastama T.Rex pysyi koko lähdön ajan tiiviisti kärkijoukon tuntumassa, eikä lopulta jättänyt maalisuoralla jossiteltavaa. Voittoajaksi Tapio Mäki-Tulokkaan suojatille kirjattiin 14,3a / 2100 metriä.

”Kovaa lähdettiin ja johtavan rinnalle jäätiin. Molempia Koivusia vastaan piti ajaa, eihän se mikään herkkurako tietenkään ollut. Molemmilla oli kuitenkin niin hyvät hevoset”, Nurmonen summasi.

Target Kronos joutui lopulta taipumaan neljänneksi. Olli Koivusen ajama Shadow Of Brisbane oli tiukasti kiinni kakkossijassa, mutta maalisuoran laukka koitui lopulta valjakon kohtaloksi.

”Maalisuoralla oli tiukka kamppailu kahden huippuhevosen välillä, mutta T.Rex vastasi hyvin. Varmaan olisi vastannut vaikka aamuun asti, ei se kaveria ohi päästä.”

T.Rex oli lähdön ennakkosuosikki, ja Nurmonen olikin ajokkinsa suhteen luottavainen.

”Takasuoralla jäätiin vähän kärkihevosesta, mutta ei siinä ollut mitään erikoista. Ajoin ehkä vähän turhankin kovaa sen suoran. Vaikka oltiin jäljessä, ei huolettanut.”

10-vuotias T.Rex on startannut tällä kaudella neljä kertaa, ja saldona on jo kolme voittoa. Nurmonen uskoo kuitenkin, että ruunan parhaimmat hetket ovat jo takanapäin.

”Oli se niin hyvä kuitenkin silloin.”

Yhteensä T.Rexillä on takanaan 110 starttia, ja voittoprosentti on peräti 40. Tanskalaissyntyisen ruunan on kasvattanut Bent Lindhart ja sen omistaa T.Rex Stable. Hevosta hoitaa Annika Aalto.

Koskelan Akselin voittoputki jatkui Sorsasalossa

Koskelan Akseli voitti edellisen kerran viikko sitten Lappeenrannassa. Kuva: Hippos / Juhani Hynynen

Koskelan Akseli on päässyt voiton makuun. Viikko sitten Jukka-Pekka Kauhasen valmentama ja ohjastama ruuna nappasi Lappeenrannan Kavioliiga-osakilpailussa ensimmäisen liigavoittonsa, ja sama hyvä vire jatkui myös Superlauantaina.

Kuopion Sorsasalon talvikeli sopi Akselille mainiosti, ja se saikin toimia suomenhevosjoukkion johtajana lähdön alusta loppuun saakka.

”Voitto on kiertänyt meitä aika kauan, vaikka ollaan saatukin hyviä startteja. Aina on kuitenkin joku ollut edellä. Nyt tuntuu ihan hyvältä, kyllä Akseli ansaitsee voittaa näitä lähtöjä. Se on niin rehellinen työmies”, Kauhanen totesi voittajahaastattelussa.

Valmentaja-ohjastaja kehui erityisesti hevosen hyvää juoksutekniikkaa, ja iloitsi Kuopion talvisesta säästä.

”Hokkikenkä sopii Akselille erityisen hyvin. Se on nyt meidän etu, että muutkin joutuvat tällaisellä kelillä pistämään hokit alle.”

Tapio Keskitalon kasvattama ruuna on kilpaillut talven aikana ahkerasti Kavioliigan osakilpailuissa. Tähtäin on nyt Kavioliiga Grand Prix’ssa, joka ajetaan Lahden Jokimaalla 29. helmikuuta.

”Kunhan hevonen pysyy kunnossa. Akselin ehdoton vahvuus on kyllä aina ollut sen hyvä terveys”, Kauhanen totesi.

Voittoajaksi kirjattiin 26,4a / 2100 metriä. Toiseksi kiri Tuomas Pakkasen ohjastama Tuurin Toivo, ja kolmanneksi Antti Tupamäen ajokki Polara.

Akselin omistavat Arja Korpiniemi ja Eero Matikainen, ja sitä hoitaa Sanna Taimela.

Tulokset, Kuopion Sorsasalo 1.2.2020

Tulokset, Turun Metsämäki 1.2.2020