Hyppää sisältöön

Pekka Törmälä Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Ratsastajainliiton hallitus on valinnut yksimielisesti liiton toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pekka Törmälän. Sopimus on määräaikainen, viisi vuotta. Törmälä aloittaa työnsä Ratsastajainliitossa kesäkuun alussa. Tehtävään haki 13 henkilöä.

Pekka Törmälä, kuva SRL Sonja Holma-5
Pekka Törmälä / Kuva: Sonja Holma

- Olen todella innoissani, että löysimme Pekan liiton johtoon. Hän on kokenut ammattijohtaja, joka hakee todellisia ratkaisuja ja yhteistyötä. Hänellä on aitoa intohimoa lajin rakentamiseen, Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén toteaa.

Helsinkiläinen Törmälä, 57, siirtyy Ratsastajainliittoon Danske Bankista. Hän on työskennellyt pankkialan ohella vähittäiskaupassa ja hotellialalla liiketoiminnan ja kuluttajapalvelujen kehittämisessä. Digitaaliset ratkaisut ja asiakaslähtöisten palvelujen tuotteistaminen ovat olleet hänen työssään keskeisessä roolissa.

- Olen saanut ratsastuksesta ja hevosista merkittävän sisällön elämääni ja tärkeää vastapainoa arjelle ja työelämän paineille. Ratsastus on uusien haasteiden edessä, ja koen että nyt voin hyödyntää kokemustani ja osaamistani lajin hyväksi. Koen suurta vastuuta siitä, että harrastuksen elinvoimaisuus säilyy ja kehittyy, Törmälä sanoo.

Törmälällä on pitkä tausta ratsastuksessa, hän aloitti ratsastuksen Jyväskylässä kymmenvuotiaana. Laajavuoren Ratsukot oli silloinen kotiseura ratsastuskoulun ohessa, nykyään hän on jäsenenä Kyrkslätt Idrottsföreningin ratsastusjaoksessa. Törmälä on kilpaillut esteratsastuksessa seuratasolla, mutta pitää itseään ennen kaikkea pitkän linjan harrastajana.

- Ratsastuksen suuri arvo on sen monipuolisuudessa. Toistemme ja kumppanimme hevosen arvostuksesta saamme vahvan arvopohjan. Huippu-urheilun merkitys on tärkeä lajin vetovoimaisuuden kannalta ja sen kautta toimintaan saadaan myös ammattilaisia ja osaamisen kulttuuria. Kärki lepää puolestaan vahvalla harrastepohjalla, ja yhtälössä molemmat tarvitsevat toisiaan, hän näkee.

Toimitusjohtaja vastaa liiton operatiivisesta johtamisesta ja raportoi liiton hallitukselle. Ratsastajainliiton vuosibudjetti on 4,5 miljoonaa euroa.

Nykyinen pääsihteeri Fred Sundwall jää eläkkeelle elokuun 2018 lopussa. Hän aloitti tehtävässään lokakuussa 1996.

  

Suomen Ratsastajainliitto, Finlands Ryttarförbund rf, kuuluu Suomen kymmenen suurimman urheilu- ja lajiliiton joukkoon. Liiton tarkoituksena on ratsastuksen edistäminen Suomessa kuntoliikuntana, kuntoutusmuotona ja kilpaurheiluna. Kansainvälisen Ratsastajainliiton, FEIn jäsenenä, liitto  mahdollistaa  jäsentensä  kansainvälisen  kilpailutoiminnan. 
Tilastotietoa ratsastuksesta:
http://www.ratsastus.fi/tilastotietoa

 

Mahdolliset haastattelupyynnöt:
Sonja Holma, 040-5600225, sonja.holma@ratsastus.fi

Ystävällisin terveisin,

Sonja Holma

viestintäpäällikkö

SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO

Radiokatu 20, 00240 Helsinki, www.ratsastus.fi

040-5600225, sonja.holma@ratsastus.fi