Hyppää sisältöön

Pekka Korvelle menestystä – April Combo oli Kasvattajakruunun sankari, Mascate Matchille vuoden kahdeksas voitto

Turun sunnuntairavien päälähtöinä nähtiin 2-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunu-finaalit. Pekka Korven valmentama ja ohjastama April Combo oli tammojen finaalissa vakuuttava keulapaikalta. Oriiden ja ruunien finaalissa Jukka Torvinen kiritti Wild Sunrisen ykköseksi. Turussa juostiin myös kilpailusarjan alkueriä 3-vuotiaille. Tammojen Kasvattajakruunu-alkuerässä Ari Moilanen sai testata ensimmäisen kerran Mascate Matchia, ja tuloksena oli tuttuun tyyliin voitto.

April Combo oli 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalissa paras. Kuva Hippos / Hanna Närhinen

2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa April Combo haki ensimmäisellä takasuoralla johtopaikan. Siitä hevonen sai tehdä omaa juoksuaan. Lopussa An-Dorra heitti pahimman uhkan, mutta April Combo piti sitkeästi voittoon. Tamman voittoajaksi muodostui 17,3a/2100 metriä.

”Tämä on järkevä ja rauhallinen tamma. Raskaalla sisäradalla juokseminen otti voimille, mutta vähän ennen maalia tiesin, että voitamme. Olemme yrittäneet aina panostaa tallimme nuorilla hevosella 2-vuotislähtöihin”, Korpi kertoi voittajahaastattelussa.

Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun voittoon kiri Taisto Bordin valmentama Wild Sunrise. Jukka Torvisen ohjastama ori kiersi ensin kolmatta rataa, mutta sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan parijonosta. Torvinen laittoi kirivaihteen päälle viimeisessä kaarteessa ja Wild Sunrise lipui varmasti loppusuoralla johtoon. Hevosen voittoaika oli 18,1a/2100 metriä.

”Wild Sunrise on pystyvä ja varhaislahjakas hevonen. Se on parantanut koko ajan, ja tänään tunsin loppusuoran alussa, että meillä on vielä paljon voimia”, Torvinen kehui.

Wild Sunrise kiri ykköseksi. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Mascate Match voitokkaana myös Ari Moilasen ohjastamana

Raviliiga HIFK:n Mascate Matchilla oli jälleen isot kannustusjoukot mukana. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Raviliiga HIFK:n Mascate Matchin valmentaja Pekka Korpi ajoi 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä osaomistamaansa Arctic Emmaa. Siksi Ari Moilanen sai hypätä Mascate Matchin kärryille, ja yhteistyö toi heti ylivoimaisen voiton. Mascate Match kiihdytti alussa johtopaikalle, eikä edes loppusuoralla näkynyt uhkaajia. Tamma otti helpon voiton ajalla 15,5a/2100 metriä.

”Tunsin heti, että hevonen on todella hyvä”, Moilanen kommentoi uutta tuttavuuttaan.

Seuraavaksi Mascate Matchin tähtäimessä on 3-vuotiaiden lämminveristen pääkilpailu Kriterium. Sen karsinnat juostaan tiistaina 24. syyskuuta Teivon raviradalla.

3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerän vei nimiinsä Timo Korvenheimon valmentama Racing Boy. Tapio Perttusen ohjastama hevonen juoksi voittoajan 17,6a/2100 metriä.

Janita Antti-Roiko kannusti Nitro Diablon montén Pohjoismaiden mestariksi

Turussa juostiin myös lämminveristen montén Pohjoismaiden mestaruus. Siinä parhaimman kirin kehitti Janita Antti-Roikon ohjastama Nitro Diablo. Pia Huusarin valmentaman ruunan voittoaika oli 15,9a/2100 metriä. Hevosen omistaa Esa Himanen.

”Tälle kun antaa lopussa löysät ohjat, niin poika tietää, mitä tehdä. Se on energinen tapaus”, Antti-Roiko kertoi hevosesta.

Nitro Diablo on montén Pohjoismaiden mestari. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen


Turun ravien tulokset
Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424