Hyppää sisältöön

Patri Filatoff tyylitteli Salamakypärien kolmannen osalähdön voittoon

Patri Filatoff voitti Orvar Iverillä.

Patri Filatoff voitti Salamakypärien kolmannen osalähdön Orvar Iverillä. Kuva: Hanna Närhinen

Viime vuonna Salamakypärissä kolmanneksi sijoittunut Patri Filatoff on aloittanut vahvasti kilpailusarjassa myös tällä kaudella. Vermossa ajetusta kolmannesta osalähdöstä Kaarinassa asuva Filatoff nappasi voiton hevosella Orvar Iver.

Jarno Kallionpään valmentama Orvar Iver oli entuudestaan tuttu hevonen Filatoffille. Hän ohjasti samalla hevosella Salamakypärien osalähtövoiton viime vuoden St Michel -raveissa. Vermossa valjakon yhteistyö oli jälleen saumatonta. Filatoff ajoi Orvar Iverin päättäväisesti johtopaikalle ja loppusuoralla valjakko sai tyylitellä ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,2a/2120 metriä.

”Tällä on sen verran aggressiiviset omistajat, sieltä painostettiin, että ei muuta kuin eteenpäin. Kun keulaan päästiin, niin siitä tietysti ajettiin. Onneksi sai vähän rauhoittaa vauhtia, niin tultiin viimeinen puolikas aika haipakkaa”, Filatoff kommentoi.

Orvar Iverillä Filatoff on ajanut peräti kolme voittoa ja luonnollisesti hevonen ansaitsi paljon kehuja ohjastajaltaan. Hevosen omistaa ja on kasvattanut Stall Femtis Iver.

”Tämä on tosi kiva hevonen, se on ravivarma ja lähtee auton takaa tosi kovaa. Kyllä tällaisella on tosi mukava ajaa. Toivottavasti jatkuu tämän kanssa samalla tavalla tulevaisuudessakin”, Filatoff kehui.

Filatoff panostaa raviurheiluun täysillä. Hän työskentelee Jyrki Filatoffin tallilla ja ohjastaa kilpaa aktiivisesti. Startteja on tänä vuonna kertynyt jo yli 70, ja ajettavien määrä on koko ajan kasvanut. Tulevina päivinä Filatoff ajaa kilpaa esimerkiksi Porissa, Turussa ja Tampereella.

Filatoff kiipesi Salamakypärien pistetaulukossa jo sijalle kolme. Sarjaa johtavat jaetulla ykkössijalla tasaisen varmasti kolmessa osalähdössä ajanut Jere Hurme ja ensimmäisen osalähdön voittanut Oona Halme. Salamakypärien kausi jatkuu heinäkuussa kolmen osalähdön verran. Kilpailusarjaa ajetaan 4.7. Lahdessa, 10.7. Kaustisella ja 18.7. Mikkelissä. Yhteensä kauden aikana ajetaan 12 osalähtöä.

Pistetilanne 3. osalähdön jälkeen

1. Jere Hurme 28 pistettä
1. Oona Halme 28
3. Patri Filatoff 26
4. Kaisa Mikkola 23
5. Mats Havulehto 22
6. Milla Markkanen 20
6. Sakari Talikka 20
8. Terno Grönstrand 19
9. Anette Antti-Roiko 18
10. Vilja Kivinen 16
11. Riku Lehtonen 15
12. Tino Paldan 14