Hyppää sisältöön

Patri Filatoff Salamakypärien ykkönen Mikkelissä – kilpailusarjassa pistetilanne tiivistyy

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärien kausi saavutti puolenvälin paalun St Michel –raveissa. Viidennessä osakilpailussa Patri Filatoff ajoi päättäväisesti Orvar Iverin johtopaikalle. Ensimmäinen kierros vedettiin vauhdilla, mutta loppusuoran tiukan taiston vei silti nimiinsä Filatoff ja Orvar Iver. Toiseksi kiri Terno Grönstrandin ohjastama Hello Kent.

Salamakypärien lähdössä oli tiukkaa kamppailua voitosta. Kuva: Hippos / Ida Laine

”Kaksi kertaa olen Orvar Iveriä ajanut, ja kaksi kertaa voittanut, tosi paljon on hyvää hevosessa. Ei tätä oiekin ymmärrä itsekään. Se, että pääsee osallistumaan ja vielä voittaa. Huomenna ehkä tajuaa, mitä on tullut tehtyä”, Filatoff kertoi tunnelmiaan St Michel –raveissa voittamisesta.

Ensimmäistä kertaa Salamakypäriin osallistuva Filatoff on alkanut ohjastamaan vasta viime vuonna, mutta on ehtinyt kilpailla jo lähes sata lähtöä. Nuori ohjastaja on innostunut raveista perheen kautta, ja työskentelee ammattivalmentajana toimivan isänsä Jyrki Filatoffin tallilla. Sekä valmentaminen ja ohjastaminen kiinnostavat Salamakypärää.

”Tykkään molemmista tosi paljon. Teininä oli jalkapallo ja muu urheilu isossa roolissa, ei ollut aikaa raviurheiluun. Ajoin isän seurassa minkä kerkesin, ja kävin Metsämäessä raveissa. Nyt on jalkapallo jäänyt, ja tilalle on tullut raviurheilu”, Filatoff kertoi.

Filatoff oli ennen Mikkelin osakilpailu kuudennella sijalla, mutta täydet 16 pistettä voitosta nostivat ohjastajaa sarjataulukossa tuntuvasti. Filatoff nousi sijalle kolme, ja on vain kaksi pistettä jäljessä johtavaa Riku Lehtosta.

”Kaikki muut koittivat kuumottaa ennen lähtöä, mutta yritin pitää pään kylmänä ja onneksi kävi näin”, Filatoff sanoi haastattelijan kysyessä ennakkosuosikin paineista ennen lähtöä.

Seuraavan kerran Salamakypärät kilpailevat 12. elokuuta Vermon raveissa. Vermoon jatketaan erittäin jännittävässä tilanteessa, sillä neljä ensimmäistä kilpailijaa sarjataulukossa ovat viiden pisteen sisällä toisistaan. Sarjaa alusta asti johtaneen Lehtosen johto on kaventunut yhteen pisteeseen, ja sarjan loppukaudesta on tulossa tiukkaa kamppailua ainakin Lehtosen, Grönstrandin, Filatoffin ja Niko Huuskolan välillä.

Pistetilanne 5. osakilpailun jälkeen


1. Riku Lehtonen 50 pistettä

2. Terno Grönstrand 49

3. Patri Filatoff 48

4. Niko Huuskola 45

5. Niko Riekkinen 41

6. Jesse Piirainen 40

7. Anette Antti-Roiko 30

8. Mats Havulehto 27

9. Vilja Kivinen 23

10. Toni Mäntyniemi 20

11. Kaisa Mikkola 11

12. Tino Paldan 6