Hyppää sisältöön

Patri Filatoff paranteli asemiaan kohti Salamakypärien viimeistä osalähtöä – ”Kova finaali on tulossa”

Werner Ors voitti Salamakypärien lähdön

Werner Ors ja Patri Filatoff voittivat Salamakypärien toiseksi viimeisen osalähdön. Kuva: Pekka Salonen

Salamakypärien pistetaulukossa tilanne tiivistyi entisestään Jere Hurmeen ja Patri Filatoffin välillä. Kauden toiseksi viimeisessä osalähdössä Filatoff ohjasti Werner Orsin tyylikkään keulasoolon päätteeksi voittajaksi. Voitosta Filatoff ansaitsi 16 pistettä ja Hurme sai illan kolmossijastaan 10 pistettä, näin kaksikon välinen ero kaventui vain kolmeen pisteeseen. Viimeinen, kilpailusarjan ratkaiseva lähtö ajetaan Jyväskylän raveissa 20. marraskuuta.

Filatoffilla oli selvät suunnitelmat heti kiihdytyksestä, kun hän kannusti Werner Orsin keulapaikalle. Siinä valjakko veti reipasta tahtia tehden loppua kohden suurtakin eroa muihin hevosiin. Maaliin Werner Ors saapui niin ylivoimaisessa johdossa, että Filatoff ei ehtinyt edes nähdä, mikä oli pahimman kilpakumppanin Hurmeen sijoitus. Hurme kannusti takajoukoista kirineen Mark Moren kolmanneksi.

Werner Orsin suoritus sai ansaitut kehut Filatoffilta.

”Nyt oli niin helpon tuntuista, en tiedä kuinka näin helposti voi ravilähdön edes voittaa. Korvatkin on vielä kiinni. Vähän auton takaa piti koittaa tosissaan, sen jälkeen oli kyllä todella helppoa. Se oli tosi kivan tuntuinen, annoin sen mennä hyvällä tuntumalla enkä alkanut kiskomaan ylimääräistä. Meni helpon tuntuisesti ja oli todella kiva ajaa”, Filatoff hehkutti.

Werner Orsin voitto oli Salamakypärän ja Juniorikypärän yhteistyötä. Hevosta valmentaa Siiri Mäkinen, joka on tällä hetkellä Juniorikypärien pistetaulukossa toisena. Hän ohjasti itsekin Werner Orsilla voiton Juniorikypärien lokakuisessa osalähdössä. Mäkinen on myös Werner Orsin osaomistaja ja osakasvattaja. Hienoon syysvireeseen noussut Werner Ors juoksi ajan 14,6a/2120 metriä Vermon sateisessa illassa.

Keskiviikkoinen voitto oli Filatoffille kauden toinen Salamakypärissä. Ensimmäinen osalähtövoitto tuli jo kauden kolmannessa osalähdössä. Kahden voiton lisäksi Filatoff on ohjastanut tasaisen varmoja suorituksia kaikilla hevosilla ollen useasti kolmen parhaan joukossa. Sarjaa johtava Hurme on myös onnistunut voittamaan kaksi osalähtöä.

Ennen illan osalähtöä Filatoff oli johtavaa Hurmetta jäljessä 9 pistettä, mutta voiton myötä ero kaventui kolmeen pisteeseen. Jyväskylän viimeisestä osalähdöstä ja kokonaiskilpailun voitosta tulee tiukka kamppailu Varsinais-Suomen kaksikon välillä.

”Kova finaali on tulossa”, Filatoff odottaa.

Viimeinen osalähtö ajetaan Jyväskylän lauantairavien yhteydessä 20. marraskuuta. Samoissa raveissa ajetaan myös Juniorikypärien kauden päättävä osalähtö. Juniorikypärien sarjassa Sara Hautamäki on karannut ylivoimaiseen johtoon ja on jo lähes varmistanut kokonaiskilpailun voiton.

Salamakypärät, pistetilanne 11. osalähdön jälkeen

1. Jere Hurme 111
2. Patri Filatoff 108
3. Kaisa Mikkola 93
4. Milla Markkanen 81
5. Vilja Kivinen 80
5. Tino Paldan 80
7. Mats Havulehto 79
8. Anette Antti-Roiko 66
8. Oona Halme 66
10. Terno Grönstrand 64
11. Sakari Talikka 62
12. Riku Lehtonen 55