Hyppää sisältöön

Pastore Bob kutsuttiin Finlandia-ajoon, Trendy OK Seinäjoki Raceen

Ensimmäiset kutsut kotimaisen ravikevään kansainvälisiin suurtapahtumiin on jaettu. Seinäjoki Racen ensimmäisen kutsun sai Trendy OK, ja Vermon Finlandia-ajoon kutsuttiin ensimmäisenä Pastore Bob.

PastoreBob_voittotuuletus
Pastore Bob ja Johan Untersteiner juhlivat Finlandia-ajon voittoa viime keväänä. Kuva: Hippos/Ilkka Nisula

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta ja ensimmäisenä hevosena kilpailuun on kutsuttu 7-vuotias italialaistamma Trendy OK.

Kotimaassaan ja kansainvälisillä areenoilla hienosti menestyneen ravurin valmentaja ja ohjastaja on Italian tilastoja hallitseva Alessandro Gocciadoro.

Trendy OK on voittanut puolet uransa 52:stä kilpailuista. Tamman voittosumma lähestyy puolta miljoonaa euroa. Ennätyksensä 09,7 Trendy OK ravasi toissavuotisen Sweden Cupin alkuerässä kirittyään kovaa kolmanneksi.

Italiassa Trendy OK on kuulunut ikäluokkansa huipulle ja vanhempana tammojen eliittiin. Viime vuonna Trendy OK voitti Napolin Lotteria-ajon karsinnan, mutta ei yltänyt finaalissa kärkeen.

”Gocciadoro sanoi, että Trendy OK:lla on tähdätty jo pidempään Seinäjoelle. Voitto mielessä ovat tulossa Suomeen. Gocciadoro tykästyi viime vuonna kisan järjestelyihin, ja hän aikoo ottaa tällä kertaa myös Sinead-vaimonsa mukaan”, Seinäjoki Race -lähdön promoottori Mikael Mattfolk kertoo Seinäjoen ravikeskuksen tiedotteessa

Gocciadoron ohjastama ja valmentama Peace of Mind sijoittui vuosi sitten Seinäjoki Racessa toiseksi. Voiton vei ruotsalainen Call Me Keeper.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

Pastore Bob voitti viime vuonna Finlandia-Ajon ja selvitti tiensä Elitloppetin finaaliin. Heinäkuussa St Michelissä se oli kovalla 09,6-tuloksella toinen ja komeettakausi huipentui osallistumiseen ravureiden epäviralliseen MM-lähtöön Yonkers Trotiin Yhdysvalloissa.

Ravipersoona Kari Lähdekorven osaksi omistama Pastore Bob aloitti talvitauon jälkeen kautensa keskiviikkona 13. maaliskuuta Malmössä Jägersron raviradalla. Johan Untersteiner ajoi sillä kärkipaikalta tyylipuhtaan voiton tuloksella 13,9/2140a.

”Pastore Bobin olemus oli hyvä ja lopetus vauhdikas”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo radan tiedotteessa

”Edellisvuoden voittaja on aina mielenkiintoinen hevonen Finlandiaan, joten kutsu oli luonteva esittää jo hyvissä ajoin. Pastore Bob teki viime vuonna huiman nousun ja näytti iskukykynsä erityisesti pikamatkoilla.”

1609 metrin sprintterikisa Finlandia-Ajo juostaan Vermossa lauantaina 4. toukokuuta. Lähtöön kutsutaan kymmenen hevosta. Ykköspalkinto on 110 000 euroa ja voittajalle on luvassa suora kutsu Elitloppetiin, joka ravataan Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta.