Hyppää sisältöön

Parvelan Retun voittoputki on jo 21 voiton mittainen – Pikkuprinssi on nyt myös Pikkukunkku

Parvelan Retu on yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista suomenhevosista. Oriveden Eräjärveltä Seinäjoelle saapunut 5-vuotias ori kruunattiin Kuninkuusraveissa Pikkukunkuksi. Voitto oli sille jo 21. uran 22 kilpailussa.

Parvelan Retu viihtyy voittajakehissä. 21. voitto tuli 5-vuotiaiden Pikkukunkussa (Kuva: Siiri Haapalainen)

Yksi kaikkien aikojen parhaista suomenhevoslupauksista kaarsi jälleen voittajakehään, kun Parvelan Retu ravasi ylivoimaiseen voittoon 5-vuotiaiden Pikkukunkussa. Viime vuoden Kuninkuusraveissa Pikkuprinssiksi kruunattu Liisingin poika hallitsi lähtöä varmoin ottein. Hevosen voittoputki on venynyt jo 21 voiton mittaiseksi.

Vilkkeen Velmu oli lähtökiihdytyksessä nopein. Parvelan Retu haki tältä keulan 500 metrin jälkeen, ja hallitsi siitä lähtöä maaliin saakka. Voittoajaksi sille kirjataan 25,2. Ikäluokkansa ylivoimainen hallitsija on ehtinyt tänä vuonna astumaan jo sata tammaa. 

”Alun matkaa hevonen oli melko virkeä, mutta viimeiselle kierrokselle se rauhoittui. Tällä kertaa kaikki oli varmaa. Tälle vuodelle paine hevosessa on kasvanut, mutta hyvä vain, että poika tykkää juosta”, Parvelan Retun luottokuski Hannu Torvinen kehui voittokonetta.

”Seuraavaksi keskitytään Derbyyn, joka on kauden päätähtäin”, huippulahjakkuuden valmentaja Petri Laine kertoo oriin jatkosuunnitelmista. 

Jokainen huippuhevonen tarvitsee ympärilleen hyvän tiimin. Parvelan Retun omistaa Lakos Team, johon kuuluu Petri Laineen lisäksi Ismo Koskinen ja Mikko SeppäläEmmi Laine hoitaa isänsä Petri Laineen valmentamaa oria. Marjo Vanninen on hevosen kasvattaja.

”Koskisen ja Seppälän kanssa ollaan oltu ystäviä jo pitkän aikaa. Porukassa on hyvä meininki, ja fanijoukotkin ovat aina matkassa mukana”, Laine kiittää.

Toiseksi sijoittui Heikki Mikkosen ohjastama Hipsun Poju, kolmanneksi Vilkkeen Velmu ja Teemu Okkolin.