Hyppää sisältöön

Parvelan Retu Superlauantain kirkkain tähti – uran 26:s startti toi 25:nnen voiton

Syksyn ensimmäinen kahdelle paikkakunnalle jaettu Superlauantai kilpailtiin Porissa ja Mikkelissä. Porissa ajetun Satakunta Senior -suurkilpailun voiton vei Petri Laineen valmentama ja Lakos Teamin omistama Parvelan Retu, jolle voitto oli jo 25. peräkkäinen.

Parvelan Retu sai ansaitut kiitokset omistajaltaan Ismo Koskiselta. Kuva: Hippos/Nelli Saari

Kahden raviradan isännöimä Superlauantai tarjosi lauantaina jännitystä Porissa ja Mikkelissä. Päivän aikana ajettiin yhteensä 16 huippulähtöä, joista suuripalkintoisimman Satakunta Senior -kilpailun vei Porissa nimiinsä Parvelan Retu. Voitto oli orivetisen Petri Laineen valmentamalle oriille jo 25. peräkkäinen.

Hevonen antoi lähdössä muille reilusti tasoitusta, kun se hyppäsi heti lähdön alussa laukalle. Huippulahjakas 5-vuotias ori löysi kuitenkin oikean askellajin ja aloitti hurjan takaa-ajon. Yksi toisensa jälkeen vastustajat saivat kokea Parvelan Retun voimat, kun se rymisteli kohti kärkeä, ja loppusuoran auetessa se lipui muiden ohi voittoon.

”Kiihdyttäminen on nyt ollut vähän hankalaa. Olen yrittänyt hevosta opettaa ja ennen lähtöä se lähteekin rauhassa, mutta kun kaverit tulevat rinnalle, se meinaa olla paineissaan. Toivotaan, että kun saadaan saman verran lähtöjä alle kuin mitä sillä on nyt, niin se oppii pikkuhiljaa”, tuumasi hevosen vakio-ohjastaja Hannu Torvinen viitaten myös edellisessä startissa nähtyyn lähtölaukkaan.

”Kärjessä mentiin loppupeleissä aika hiljaa. Hetken jouduin ajamaan kovaa, mutta muuten sai ajaa nätisti porukkaa kiinni ja miettiä, missä kohtaa lähtee kiriin. Hevonen kiri hienosti ja voitti varmasti.”

Emmi Laineen hoitama Parvelan Retu on kilpaillut uransa aikana 26 kertaa, ja starteista voittoon on päättynyt viimeiset 25. Viisivuotiasta suurlupausta on ansaitusti verrattu jopa legendaariseen Vieskeriin, ja sen ansiot yltävät jo yli 280 000 euron.

Vaikka voittaminen on hevoselle helpon näköistä jopa lähtölaukan jälkeen, Torvinen toivoo, että iän karttuminen tuo varmuutta myös lähtötilanteisiin.

”Olisihan se kiva, että se lähtisi ravilla ja uskon kyllä kovasti siihen, että se alkaa lähteä ravia. Auton takaa lähteminen onnistuu jo aika paljon paremmin, mitä aiemmin. Sillä on vain niin kova kilpailuvietti, että se meinaa olla vähän innoissaan. Loppumatkalla se kilpailuvietti on hyväkin asia, mutta alkumatkalle sitä on vielä vähän liikaa.

Parvelan Retun omistaa Lakos Team ja sen on kasvattanut Marjo Vanninen.

Hannu-Pekka Korven ohjastama Arctic Lover nappasi vuoden toisen voittonsa Mikkelistä. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Korven tallin Arctic Lover Mikkelin yllättäjä

Mikkelissä katseet kiinnittyivät enintään 150 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajoon, jossa Hannu-Pekka Korven ohjastama Arctic Lover kurotti ensimmäisenä maalilinjalle. Pekka Korven valmentama ja Star-Racing Oy:n omistama ja kasvattama 7-vuotias ori otti vuoden toisen ja uransa viidennen voittonsa ennätysajallaan 10,9/1600m.

”Hevonen on saanut olla terveenä, niin vauhtiakin on tullut lisää. Hienoa nähdä, että se pystyy menestymään myös lyhyellä matkalla”, Korpi iloitsi.

”Nyt tuntuu, että hevonen alkaa lunastaa siihen kohdistuneita odotuksia. Varsasta asti siihen on kohdistunut suvunkin velvoittamia odotuksia, ja sitä on treenattu nuoruusvuodet hyvin maltillisesti. Työ alkaa nyt tuottaa hedelmää.”