Hyppää sisältöön

Pariisin kylmäveriottelun avauslähdön voitto Norjaan – Herra Hanuri viides

Pariisin kylmäveriottelussa suomenhevoset kohtaavat Norjan ja Ruotsin kylmäveriset Vincennesin radalla kahdessa lähdössä. Ensimmäinen näistä ravattiin sunnuntai-iltana ja voitto matkasi Norjaan Finnskog Fokusille. Suomenhevosista parhaiten kamppaili Herra Hanuri, joka sijoittui viidenneksi ja ansaitsi 1 000 euroa matkarahaa.

FullSizeRender
Henna Halmeen hoitama Herra Hanuri sijoittui viidenneksi Vincennesissä,  kuva: Leena Mäenpää Wirtz

Kylmäveriottelun ensimmäinen kilpailu oli norjalaisten juhlaa Vincennesin radalla Pariisissa. Voiton 2 100 metrin matkalla vei Finnskog Fokus, joka hallitsi tapahtumia keulapaikalta.

Suomen joukkueesta ensimmäistä kertaa urallaan ilman kenkiä juossut Herra Hanuri sijoittui Teemu Okkolinin ohjastamana viidenneksi tuloksella 24,8a. Pireus (24,9a) ja Harri Koivunen olivat kuudensia.

”Herra Hanuri oli tosi hyvä. Kerta kaikkiaan positiivinen esitys oriilta. Torstain kilpailussa kilpailemme isolla radalla ja silloin kaverit eivät pääse karkuun”, Okkolin lupasi.

Myös Koivunen oli tyytyväinen Pireukseen. ”Juoksunkulku oli hyvä. Päästiin liukkaasti liikkeelle, mutta Franck Nivardin hevonen (Smedsbo Faksen) oli nopeampi. Täysin asiallinen juoksu.”

Koivunen uskoo, että torstain kilpailussa Iinan Maestro on yllätysvalmis. Tänään se laukkasi viimeiseen kaarteeseen vahvasta noususta ranskalaisen Matthieu Abrivardin ajamana.

Pikku Hyvä
ei pystynyt parantamaan asemiaan joukon hänniltä.


00114442-003-scoopdyga
Norjalainen Finnskog Fokus hallitsi kylmäveriottelun ensimmäistä lähtöä. Kuva: Gerard Forni