Hyppää sisältöön

Pariisin kylmäveriottelu jatkuu torstaina – Eric Raffin hyppää H.V. Tuurin rattaille

Pariisin kaksiosainen kylmäveriottelu jatkuu torstaina 20.2. Vincennesin raviradalla. Kylmäveriottelun ensimmäinen lähtö päättyi suomalaisjuhliin, kun H.V. Tuuri voitti Vincennesissä näytöstyyliin. Ranskalainen Eric Raffin ohjastaa Ossi Nurmosen valmentamaa H.V. Tuuria torstaina. Vinksaa saapuu ohjastamaan Tapio Perttunen. Lähtö ajetaan kello 16:00 Suomen aikaa ja tapahtumia pääsee seuramaan Veikkauksen TotoTV:stä.

H.V. Tuuri ryhmäkuva 16.2. Vincennes
Sunnuntaina Vincennesissä suomalaisilla oli aihetta juhlaan. Kylmäveriottelu jatkuu torstaina 20.2. Vincennesissä. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Kaksiosainen Pariisin kylmäveriottelu jatkuu torstaina Vincennesissä, jolloin Norjan ja Suomen edustajat ottavat yhteen Prix Des Pays Nordiques -lähdössä. Kylmäveriottelun ensimmäisen osan ylivoimaista voittajaa H.V. Tuuria ei sunnuntainen esitys paina, ja välipäivät ovat menneet maaninkalaistallin suojatilla mainiosti.

- Hoitaja Tiina Turunen on kävellyttänyt hevosta nyt välipäivinä säännöllisesti ja startin jälkeen hevonen juonut sekä syönyt reippaasti. Kaikki vaikuttaa hyvältä, kertoo H.V. Tuurin valmentaja Ossi Nurmonen.

Sunnuntaina Vincennesissä suomenhevosen kärryillä nähtiin ranskalaisväriä, kun Eric Raffin ohjasti Vinksaa. Ranskan ajajaliigan kärjessä oleva Raffin pääsee torstaina H.V. Tuurin ohjiin, ja vaikka kyseessä on hevoselle entuudestaan vieras kuski, riittää ranskalaisohjastajan taitoihin luottoa.

- Ranskan parhaita kuskeja kyseessä ja hän on voittanut viime vuonna myös Vincennesin ajajaliigankin. Tuuri on parhaillaan samanlaisella juoksulla kuin viimeksi, ja sellaista toivotaan nytkin, taustoitti Nurmonen.

Kylmäveriottelun ensimmäisessä lähdössä H.V. Tuurin jälkeen maaliin saapuivat Brenne Banker, Langlands Odin sekä Magnums Othello. Loput suomalaisvaljakot joutuivat tyytymään viimeisiin sijoihin. Viidentenä maaliin saapui Vinksa, kuudentena Jetsu sekä seitsemäntenä Kukan Tutu. Lähdössä hylättiin norjalainen Wellek.

H.V. Tuurin taustajoukkojen lisäksi olivat muutkin suomalaisedustajat tyytyväisiä hevostensa juoksuihin, vaikka loput kärkisijoista menivätkin norjalaisille. Jetsun ohjastaja-valmentaja Teemu Okkolinin mukaan sunnuntaina oli havaittavissa pientä tukkoisuutta, mutta torstaihin Orimattilan valjakko lähtee luottavaisin mielin.

- Kaiken järjen mukaan hevosen pitäisi parantaa, hyvä lähtöpaikka ja kyllä me yritetään lähteä kovaa. Keulaan jos päästään, niin sieltä yritetään ajaa, kertoi Okkolin torstain suunnitelmista.

Suomen joukkueen vahvuuteen saapuu torstai-aamuna myös toinen orimattilalainen hevosmies, kun Tapio Perttunen saapuu ohjastamaan Arsi Skytän tallin Vinksaa. Perttunen ohjastaa keskiviikko-iltana vielä Vermossa ja perjantaina ohjastustehtävät kutsuvat Lappeenrannassa.

Suomalaisittain lähtöpaikat ovat erinomaiset torstain Prix Des Pays Nordiques –lähtöön. Norjalaisista vastustajista uloimman lähtöpaikan on saanut sunnuntaina toiseksi yltänyt Brenne Banker. Norjalaiset tekevät myös varustemuutoksia, kun Magnus Othellolta sekä Wellekiltä riisutaan kengät pois. 

Kylmäveriottelun toinen osa Prix Des Pays Nordiques starttaa kello 16:00 Suomen aikaa ja lähtöä pääsee seuramaan Veikkauksen verkkosivujen TotoTV:n kautta.

Lähtölista, Pariisin kylmäveriottelu, Prix Des Pays Nordiques, 2100 metriä, kello 16:00.

1. Jetsu / Teemu Okkolin

2. Magnums Othello / Oystein Tjomsland

3. H.V. Tuuri / Eric Raffin

4. Kukan Tutu / Terho Rautiainen

5. Langlands Odin / Vidar Tjomsland

6. Vinksa / Tapio Perttunen

7. Wellek / Matthieu Abrivard

8. Brenne Banker / Asbjörn Tengsareid

Kylmäveriottelun suomalaisedustajien esittely

Torstain lähtö Le Trotin sivuilla

Kylmäveriottelun sunnuntain lähdön tunnelmia

Lisätietoja:

Juho Hämäläinen

Tiedottaja, Suomen Hippos

puh. +358 50 553 9176

juho.hamalainen@helsinki.fi