Hyppää sisältöön

Parhaat Suomessa syntyneet ravurit kilpailevat viikonloppuna Lahdessa

Lahden Jokimaalla nähdään viikonloppuna parhaat Suomessa syntyneet ravurit. Sunnuntaina ratkaistaan Suomessa syntyneiden lämminveristen sekä suomenhevosten Suur-Hollola-ajot. Lämminveristen Suur-Hollola-ajon voittaja ansaitsee 120 000 euroa ja suomenhevosten ykkönen 42 466 euroa. Lauantaina lämminveriset ratkaisevat kolmessa välierässä paikat sunnuntain finaaliin. Suomenhevosten Suur-Hollola-ajo on suora finaali, jossa kisan kolminkertainen voittaja Jokivarren Kunkku kohtaa Nordic Kingin kakkosen Costellon.

ElianWeb_esittely
Elian Web ja muut Suomessa syntyneet huippuravurit kilpailevat viikonloppuna Lahden Jokimaalla 120 000 euron ykköspalkinnosta.
Vuoden hevoseksi 2016 alkuvuoden Ravigaalassa valittu Elian Web nähdään lauantaina juoksemassa Suur-Hollola-ajon kolmannessa välierässä. Ravimaailman arvostetuimman kilpailun, Elitloppetin, osallistujan lähtörata on seitsemän. Edellisissä neljässä suurkilpailussa pohjoisen tähtiravuri on startannut eturivin uloimmalta lähtöradalta.

- Lähtöpaikkahan on jo selvästi paranemaan päin. "Eetu" on ollut Bodenin kilpailun jälkeen tosi hyvä ja uskon, että se parantaa viikonlopun startteihin, kun kilpailu on vähän tuoreempana kropassa. Lauantaina laitetaan vähän silmälappuja ja satsataan alkuun. Ajan eteenpäin ja uskon hevoseen, ohjastaja Janne Soronen luottaa.

Jokaisesta lauantain välierästä etenee neljä parasta hevosta sunnuntain suureen finaaliin.