Hyppää sisältöön

Päätöstä kasvattajapalkinnoista odotetaan yhä

Suomen Hippos on tehnyt esityksen maa- ja metsätalousministeriölle vuonna 2020 maksettavista kasvattajapalkinnoista. Päätöstä palkintojen maksamisesta ei vielä ole.

Torkkuu
Kuva: Suomen Hippos
 

Kasvattajapalkinnot maksetaan Veikkaus Oy:n tuotosta hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseksi. Päätöksen maksamisesta ja maksuperusteista tekee maa- ja metsätalousministeriö. Suomen Hippos on toimittanut maaliskuussa anomuksen kasvattajapalkinnoista ministeriöön.

Kasvattajapalkinnoilla pyritään edistämään kasvatustyön laadukkuutta. Jalostushevosten korkea laatu parantaa kasvatuksen kannattavuutta ja edistää koko suomalaista hevosalaa ja hevoselinkeinoa. Vuosittain maksettava kasvattajapalkintojen määrä on kokonaisuudessaan noin 2,6 miljoonaa euroa. Kasvattajapalkkioita käsitellään maa- ja metsätalousministeriössä osana koko hevosalaan kohdistuvaa tukikokonaisuutta.

Suomen Hippos tiedottaa vuodelta 2019 kertyneistä palkkioista ja maksatusperusteista heti, kun päätökset julkaistaan. Kaikki kasvatuksen tuet välitetään täysimääräisenä suoraan kasvattajille. Maksatus saadaan liikkeelle muutaman arkipäivän päästä ministeriön maksatuspäätöksestä. Ensimmäisenä maksuun lähtevät ravihevosten kasvattajapalkinnot.
Lisätietoja:

Minna Mäenpää

jalostusjohtaja

Suomen Hippos ry

040 511 2067

minna.maenpaa@hippos.fi