Hyppää sisältöön

Orilisenssin hintaporras ei nouse

Poikkeustilanteen johdosta Suomen Hippoksen kasvattajan ja omistajan palveluissa on tehty päätös, että orilisenssimaksut pysyvät heinäkuun alkuun saakka ensimmäisen maksuportaan summissa.

Hyvä oriinpitäjä, 

vallitsevan poikkeustilanteen johdosta Suomen Hippoksen kasvattajan ja omistajan palveluissa on tehty päätös, että orilisenssimaksut pysyvät heinäkuun alkuun saakka ensimmäisen maksuportaan summissa. Lisäksi ratsuponijalostukseen käytettävien oriiden lisenssit muutetaan maksuttomiksi kesäkuun loppuun saakka.

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustaville oriille. Tämä koskee kaikkia oriita – niin Suomessa astuvia kuin tuontispermalla käytettäviä oriita, sekä suomenhevosia että jalostusarvostelemattomia kotisiitosoriita. Astutustietojen tallentaminen on mahdollista vasta, kun oriin lisenssi on aktivoitu.

Lisenssimaksut pysyvät 1.7. 2020 saakka ensimmäisen maksuportaan summissa. Asiakkaalle poikkeusjärjestely ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä – ajantasaisella, ensimmäisen maksuportaan summalla varustettu lasku toimitetaan hakemuksen perusteella Hippoksesta.

Orilisenssi haetaan kirjautumalla Heppa-järjestelmään, valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta ORILISENSSI ja kirjoittamalla hakukenttään oriin nimi. Orilisenssin lunastaneet oriit näkyvät Heila-jalostusjärjestelmässä, josta löytyy lisätietoja oreista.

Oheisista linkeistä löydät kaiken tarvittavan sekä tärkeät päivämäärät:

Oriinpitäjän muistilista
Orilisenssien hinnasto ja eräpäivät 

Suomen Hippos tekee myös poikkeusoloissa aktiivisesti työtä, jotta suomalainen hevoskasvatus on mielekästä ja kannattavaa jatkossakin. Olemme asiakkaidemme palveluksessa kaikissa kasvattamisen ja omistamisen asioissa.