Hyppää sisältöön

Orilisenssimaksun hintaporras nousee 1.7.

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustaville oriille. Koronapoikkeusten jälkeen siirrytään 1.7. kaikkien rotujen kohdalla hinnaston mukaisiin maksuihin.

Kuva: Suomen Hippos

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustaville oriille. Tämä koskee kaikkia oriita – niin Suomessa astuvia kuin tuontispermalla käytettäviä oriita, sekä suomenhevosia että jalostusarvostelemattomia kotisiitosoriita. Astutustietojen tallentaminen on mahdollista vasta, kun oriin lisenssi on aktivoitu.

Lisenssimaksut nousevat tavanomaisen porrastuksen mukaan 1.7.2020, eli koronapoikkeusten jälkeen siirrytään kaikkien rotujen kohdalla hinnaston mukaisiin maksuihin. Asiakkaalle hintaportaan nousu ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä: ajantasaisella summalla varustettu lasku toimitetaan hakemuksen perusteella Hippoksesta.

Orilisenssi haetaan kirjautumalla Heppa-järjestelmään, valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta ORILISENSSI ja kirjoittamalla hakukenttään oriin nimi. Orilisenssin lunastaneet oriit näkyvät Heila-jalostusjärjestelmässä, josta löytyy lisätietoja oreista.

Oheisista linkeistä löydät kaiken tarvittavan sekä tärkeät päivämäärät:

Oriinpitäjän muistilista
Orilisenssien hinnasto ja eräpäivät 

Suomen Hippos tekee myös poikkeusoloissa aktiivisesti työtä, jotta suomalainen hevoskasvatus on mielekästä ja kannattavaa jatkossakin. Olemme asiakkaidemme palveluksessa kaikissa kasvattamisen ja omistamisen asioissa.