Hyppää sisältöön

Orilisenssi aktivoitava kaikille jalostukseen käytettäville sh- ja lv-oriille

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville oriille. Tämä koskee kaikkia lämminverisiä ja suomenhevosia: niin jalostusarvosteltuja ja -arvostelemattomia kuin myös tuontispermaoriita ja vain oman tamman astuvia oriita. Astutustietojen tallentaminen on mahdollista vasta, kun oriin lisenssi on aktivoitu.

Kuva: Suomen Hippos

Orilisenssi on aktivoitava kaikille jalostuksessa käytettäville Suomen Hippoksen ylläpitämän kantakirjan rotua edustaville oriille. Tämä koskee kaikkia oriita – niin Suomessa astuvia kuin tuontispermalla käytettäviä oriita, sekä suomenhevosia että jalostusarvostelemattomia kotisiitosoriita. Astutustietojen tallentaminen on mahdollista vasta, kun oriin lisenssi on aktivoitu. Astutukset tulee olla tallennettuna 15.9. mennessä.

Lisenssimaksut pysyvät 1.7. 2020 saakka ensimmäisen maksuportaan summissa. Asiakkaalle poikkeusjärjestely ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä – ajantasaisella, ensimmäisen maksuportaan summalla varustettu lasku toimitetaan hyväksytyn hakemuksen ja toimitettujen liitteiden perusteella Hippoksesta. 1.7. alkaen käytössä on normaali kolmannen hintaportaan maksu.

Orilisenssi haetaan kirjautumalla Heppa-järjestelmään, valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta ORILISENSSI ja kirjoittamalla hakukenttään oriin nimi. Orilisenssin lunastaneet oriit näkyvät Heila-jalostusjärjestelmässä, josta löytyy lisätietoja oreista.

Oheisista linkeistä löydät kaiken tarvittavan sekä tärkeät päivämäärät:

Oriinpitäjän muistilista
Orilisenssien hinnasto ja eräpäivät 

Lisätietoja:

Susanna Back

Jalostusinformaatikko

020 760 5251
susanna.back@hippos.fi