Hyppää sisältöön

Oona Viita palkitiin Seinäjoen raviradan Vuoden Ystävänä

Oona Viita Seinäjoen ravinuorista palkittiin tänään Seinäjoen T76-ravien yhteydessä Seinäjoen raviradan Vuoden Ystävänä 2017. Kunniakirjan ja Suomen Hippoksen Hevoset -kaivarissa stipendin Oonalle olivat antamassa Seinäjoen raviradan nuorisovastaava Heli Myllykoski ja Suomen Hippoksen hallituksen jäsen Juha Lyyski.

Raviratojen nuorisovastaavat saivat valita oman radan ehdokkaaksi toiset huomioon ottavan, positiivisen, ystävällisen ja kannustavan kerholaisen, poniohjastajan, ohjaajan ja muutenkin esimerkillisesti raviyhteisössä toimivan kotiradan nuoren.
Oona Viita 17022018 S AL
Seinäjoen raviradan Vuoden Ystävänä 2017 palkittiin Oona Viita. Kuva: Ravi netti/Anu Leppänen

-Tunnelmat palkitsemisesta ovat aivan mahtavat, ei sitä pysty sanoin kuvailemaan.  Palkintoa en osannut odottaa kyllä yhtään ja yllätyin täysin. On mahtavaa olla vuoden ystävä ja ihana nähdä kuinka muut luottavat minuun. Suuri kiitos tästä upeasta palkinnosta, iloitsee Seinäjoen raveista tavoitettu Oona Viita.

Ehdotuksia perusteluineen tuli Suomen Hippokseen määräaikaan mennessä kaikkiaan 11 ja näistä Gaalaraati valitsi yhden Young Power-gaalassa palkittavan joka on Vilja Kivinen Kouvolan ravinuorista. Vilja palkittiin Suomen Hippoksen 200 euron Hevoset Kaivarissa stipendillä, Vuoden Ystävä-kunniakirjalla ja muistoksi Vilja saa Hevoset Kaivarissa – Cityravit 2017 loimen. 

Sen lisäksi kaikki 10 nimettyä ehdokasta tullaan palkitsemaan Suomen Hippoksen 100 euron Hevoset Kaivarissa-stipendillä kevään aikana. Stipendit luovutetaan Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa järjestetyn hyväntekeväisyyshuutokaupan raviurheilun nuorisotoimintaan suunnatuista tuotoista. 

Seinäjoen Ravinuorien Oona Viita on ystävällinen ja avulias hevostyttö. Hän toimii ahkerasti ponikurssien apuohjaajana ja on siinä toimessaan erittäin pidetty. Hän auttaa ja opastaa reippaasti pieniäkin raviponiharrastuksen saloihin.

Ponileirillä toimiessaan ohjaajana leiriläiset suorastaan liimautuivat opettajaansa. Usein hän myös auttaa ponien omistajia hiittaamalla ja ajamalla heidän ponejaan kun pyydetään. Omaa poniaan hän käsittelee ja hoitaa tarkasti ja hyvin . Ponia hoidetaan aina yhtä suurella huolella ja hellyydellä tuli menestystä tai ei. '

Seinäjoen Ravinuorten Vuoden Ystävä 2017 Oona Viita onkin siis mainio esimerkki nuoremmille ja vanhemmillekin raviurheilun harrastajille positiivisen, ystävällisen ja avuliaan asenteensa kautta ja sitä jokainen laji tarvitsee.

Lisätietoja:

Seinäjoen ravirata
Heli Myllykoski
nuorisovastaava@seinajoenravit.fi
050 5860813


Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
040 6464 609