Hyppää sisältöön

Omistajanvaihdokset siirtyvät Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen

Omistajanvaihdosilmoitukset siirtyvät kokonaisuudessaan Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen. Tämän jälkeen omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa ei ole enää mahdollista. Omistajanvaihdos sekä hallintaoikeudensiirto on mahdollista tehdä myös sähköisesti Heppa-järjestelmässä.

Omistajatiedot merkitään Oma Talli -järjestelmästä tulostettavaan omistajatodistukseen

Sähköinen omistajanvaihdos tehdään Heppa-järjestelmässä Oma Talli -tunnuksin. Ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Toistaiseksi sähköistä omistajanvaihdosta ei ole mahdollista tehdä tietokantaan merkityille hevosille vaan niiden omistajanvaihdokset toimitetaan perinteisesti paperiversiona. Sähköistä omistajanvaihdosta ei myöskään ole mahdollista tehdä, mikäli omistajalla tai ostajalla on erääntyneitä laskuja. Alaikäisen myyjän/ostajan osalta sähköinen omistajanvaihdos onnistuu vain, jos alaikäiselle on lisätty huoltaja. Huoltaja tekee sähköisen omistajanvaihdoksen alaikäisen puolesta Oma Talli tunnuksillaan.

Omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa on mahdollista vuoden 2019 loppuun saakka. Mikäli omistajanvaihdos tehdään vuoden 2019 aikana ja hevosella ei vielä ole omistajatodistusta, tulee passi toimittaa omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Ohje sähköiseen omistajanvaihdokseen

Alaikäisestä omistajasta täytettävä huoltajalomake

Alaikäisen omistajan huoltajan tulee täyttää omistajanvaihdoksen yhteydessä huoltajalomake, mikäli sitä ei ole aikaisemmin toimitettu kyseisestä alaikäisestä Suomen Hippokseen. Huoltajatodistuksella Suomen Hippokseen ilmoitettu huoltaja vastaa allekirjoitusoikeudesta alaikäisen omistajan puolesta. Huoltajan tiedot eivät näy julkisesti.

Huoltajatodistus_HIPPOS_2019.pdf

Hallintaoikeuden siirto mahdollista tehdä sähköisesti

Uutuutena myös hallintaoikeuden siirrot on mahdollista tehdä Heppa-järjestelmän Oma Tallissa sähköisesti.

Oma Talli tunnukset

Heppa-järjestelmän sähköisten palveluiden käyttö vaatii Oma Talli –tunnuksen. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa.

Lisätietoja

Omistajanvaihdokset

Merja Asplund

Puh. 020 760 5245

merja.asplund@hippos.fi

Hallintaoikeudensiirrot
Soila Lehmusvaara
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi