Hyppää sisältöön

Omistajanvaihdokset siirtyivät Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen

Omistajanvaihdosilmoitukset ovat siirtyneet kokonaisuudessaan Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen. Omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa ei ole enää mahdollista. Omistajanvaihdos sekä hallintaoikeudensiirto on mahdollista tehdä myös sähköisesti Heppa-järjestelmässä.

Sähköinen omistajanvaihdos tehdään Heppa-järjestelmässä Oma Talli -tunnuksin. Ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sähköistä omistajanvaihdosta ei ole mahdollista tehdä, mikäli omistajalla tai ostajalla on erääntyneitä laskuja Heppa-järjestelmässä. Alaikäisen myyjän/ostajan osalta sähköinen omistajanvaihdos onnistuu vain, jos alaikäiselle on lisätty huoltaja. Huoltaja tekee sähköisen omistajanvaihdoksen alaikäisen puolesta Oma Talli tunnuksillaan.  

Ohje sähköiseen omistajanvaihdokseen


Mikäli omistajanvaihdoksen tekeminen sähköisessä järjestelmässä ei ole mahdollista, tehdään omistajanvaihdos toimittamalla omistajanvaihdosilmoitus sekä omistajatodistus (mikäli hevosella tämä on), Suomen Hippokseen osoitteella Suomen Hippos ry, Merja Asplund, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo.  

Omistajatodistus

Omistajatodistus toimitetaan kaikista uusista omistajanvaihdoksista 1.1.2020 alkaen hevosen uudelle omistajalle, kun omistajanvaihdos on rekisteröity ja maksettu. Omistajatodistus annetaan eteenpäin uudelle omistajalle omistajuuden vaihtuessa.  

Alaikäisestä omistajasta täytettävä huoltajalomake

Alaikäisen omistajan huoltajan tulee täyttää omistajanvaihdoksen yhteydessä huoltajalomake, mikäli sitä ei ole aikaisemmin toimitettu kyseisestä alaikäisestä Suomen Hippokseen. Huoltajatodistuksella Suomen Hippokseen ilmoitettu huoltaja vastaa allekirjoitusoikeudesta alaikäisen omistajan puolesta. Huoltajan tiedot eivät näy julkisesti.

Huoltajatodistus_HIPPOS_2019.pdf


Hallintaoikeuden siirto mahdollista tehdä sähköisesti

Uutuutena myös hallintaoikeuden siirrot on mahdollista tehdä Heppa-järjestelmän Oma Tallissa sähköisesti.


Oma Talli tunnukset

Heppa-järjestelmän sähköisten palveluiden käyttö vaatii Oma Talli –tunnuksen. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa.

Lisätietoja

 

Omistajanvaihdokset

Merja Asplund

Puh. 020 760 5245

merja.asplund@hippos.fi

Hallintaoikeudensiirrot
Soila Lehmusvaara
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi