Hyppää sisältöön

Olli-Pekka Holopainen tyylitteli Salamakypärät-osalähdön voittoon

Olli-Pekka Holopainen on noussut pistetaulukossa tasaisesti Salamakypärät-kauden aikana. Ennen 11. osalähtöä Holopainen oli 16 pistettä jäljessä sarjaa johtavaa Niki Finnströmiä. Ero kaventui Vermon osalähtövoiton myötä huomattavasti.

Olli-Pekka Holopainen ohjasti voiton Emma Väreen valmentamalla Hudson Webillä. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Keskiviikon lähdössä Holopainen ohjasti Emma Väreen valmentamaa Hudson Webiä, joka lukeutui jo etukäteen lähdön suosikkeihin.
Hudson Web haki ensimmäisessä kaarteessa johtopaikan, josta valjakko hallitsi lähdön tapahtumia maaliin asti.

”Hudson Web tuntui koko ajan tosi hyvältä. Jo lämmityksen jälkeen oli oikein hyvät fiilikset”, Holopainen kehui.

Voittoajaksi muodostui 15,0a/2120 metriä. Hudson Webin omistaa Team Usko.

Olli-Pekka Holopainen on menestynyt hienosti syksyn aikana. Kohokohtiin on lukeutunut muun muassa SHKL Hevosenomistajapokaalin toinen sija. Ohjastukset ovat onnistuneet, mutta hän jakoi myös kehuja hevosille, joita on saanut ajaa.

”Hyvillä hevosilla on helppo pärjätä”, Holopainen sanoi.

Salamakypärät-kilpailun voittaja selviää viimeisessä 12. osalähdössä, joka ajetaan lauantaina 30. marraskuuta Turussa. Kilpailua johtava Finnström ja kisan kakkonen Holopainen ovat kumpikin toista kertaa mukana kilpailusarjassa.

Finnström sijoittui Vermon osalähdössä seitsemänneksi. Holopaisen ja Finnströmin ero on enää kuusi pistettä.