Hyppää sisältöön

Olli-Pekka Holopainen Salamakypärät-kilpailusarjan voittoon: ”Todella kova juttu”

Salamakypärät-kilpailusarja huipentui kauden 2019 osalta Turussa ajettuun viimeiseen osalähtöön. Ennen finaalia kilpailua johti Niki Finnström kuuden pisteen erolla ennen Olli-Pekka Holopaista. Viimeisestä osalähdöstä muodostuikin jännitysnäytelmä, kun Holopaisen ohjastama Westcoast Skipper voitti lähdön.

Olli-Pekka Holopainen voitti viimeisen osalähdön Westcoast Skipperillä. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Holopainen antoi Olli Lähtisen valmentamalla Westcoast Skipperillä lähdön aikana johtopaikan pois. Viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt valjakko ravasi helppoon voittoon, ja Holopainen sai keskittyä lopussa jännittämään kokonaiskilpailun tilannetta.

”Huomasin viimeisessä kurvissa, että hevonen tuntui tosi hyvältä. Tunsin, että meillä on vielä hyvät saumat, ja lopulta voitto tuli helposti. Katsoin viimeiset 100 metriä vain taaksepäin, että missä Nikin hevonen meni”, Holopainen kertasi.

Holopainen osallistui tällä kaudella toisen kerran Salamakypäriin. Ennen Turun finaalilähtöä Holopainen oli voittanut kaksi osalähtöä. Kolmas osalähtövoitto tuli tärkeässä paikassa, sillä Holopainen ja Finnström päätyivät tasapisteisiin kokonaiskilpailussa.

Salamakypärien sääntöjen mukaan tasapisteissä ratkaisee päätöslähdön sijoitus. Finnströmin ohjastama Nelson Hilly oli lähdössä kolmas. Näin Holopaisesta tuli Salamakypärät 2019 –voittaja.

”Todella kova juttu. Koko Salamakypärät-kausi on tähän tähdätty, ja otin heti tavoitteeksi voiton, kun minut valittiin mukaan kisaan. Todella siistiä olla nyt tässä”, Holopainen hehkutti.

Salamakypärät-kilpailusarjan voittaja Holopainen työskentelee isänsä Esa Holopaisen tallilla Hollolassa. Kausi 2019 on kokonaisuudessaan ollut onnistunut nuorelle ohjastajalle. Hän taistelee myös toisen kokelasohjastajien kilpailusarjan, Wahlstén Tie Tähtiin –sarjan, voitosta.

Salamakypärien voittaja Holopainen ja toiseksi sijoittunut Finnström saavat palkinnoksi Classic Elitloppet –risteilymatkan.

Salamakypärät kokonaistulokset 2019


1. Olli-Pekka Holopainen 114 pistettä

2. Niki Finnström 114

3. Taneli Säde 97

4. Iivari Nurminen 83

5. Niko Riekkinen 82

6. Anette Antti-Roiko 80

7. Kimi Pesonen 77

8. Niko Huuskola 72

9. Toni Ripatti 63

10. Ayse Könec 62

11.  Riku M Lindgren 48

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424