Hyppää sisältöön

Ohjeistukset talleille koronavirustilanteessa – seuraa viranomaisviestintää

Suomen Hippos kehottaa tallinpitäjiä seuraamaan viranomaisviestintää aktiivisesti ja toimimaan suositusten ja määräysten mukaisesti.

Suomen Hippos suosittelee kaikkia tallinpitäjiä seuraamaan aktiivisesti viranomaisviestintää ja toimimaan ohjeistusten mukaan, jotta hevosten hyvinvointi voidaan taata myös poikkeustilanteissa. Sosiaalisessa mediassa liikkuu viestejä, joiden todenperäisyydestä ei ole tietoa, joten niihin kannattaa suhtautua varauksella ja tarkistaa asiat viranomaisten ohjeistuksista.

Tällä hetkellä koronavirustilanteessa keskeistä on välttää tartuntariskiä. Virus ei leviä elävien eläinten eikä elintarvikkeiden välityksellä, vaan ihmisestä toiseen. Lemmikkien ei tiedetä sairastuneen COVID-19 koronavirukseen.

Suurin riski eläintiloille onkin nyt tallinpitäjän sairastumisesta tai lähipiirissä ilmenneestä tartunnasta johtuvan karanteenin aiheuttama työvoimapula. Eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista on huolehdittava kaikissa tilanteissa.

MTK on avannut verkkosivuilleen korona-osion, johon kerätään tietoa maatiloille ja yrityksille. MTK:lle on sivuston kautta mahdollista jättää myös mieltä askarruttavia kysymyksiä, joihin pyritään keskusliiton tasolla miettimään vastauksia.

Suomen Hippos kartoittaa yhdessä hevosalan järjestöjen kanssa tallinpitäjille suunnatun tuurausverkoston rakentamisen mahdollisuutta.

Suositus tapaamisten pitämiseen etäyhteydellä


Suomen Hippoksen hallitus on linjannut, että kaikki Hippoksen järjestämät yli 10 hengen kokoukset ja tapaamiset siirretään, perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä 30.4.2020 saakka. Hippos tiedottaa tälle ajalle suunniteltujen Hippoksen järjestämien kokousten osalta jatkotoimista suoraan osallistujille.

Hippos suosittelee samaa käytäntöä kaikille jäsenjärjestöilleen ja kehottaa jäseniään seuraamaan viranomaisten ohjeistuksia.

Hippos neuvoo käyttämään sähköisiä palveluita


Suomen Hippos neuvoo kaikkia asiakkaita käyttämään toistaiseksi sähköisiä palveluita. Vastaanotto Hippos-talolla on suljettu koronavirustilanteen vuoksi, ja palvelut hoidetaan sähköisesti tai postin välityksellä.

Hippoksen Oma Talli –palvelussa hoidat kätevästi muun muassa hevosen omistajanvaihdoksen, hallintaoikeuden siirron tai tulostat omistajatodistuksen. Oma Tallin uudistusten myötä myös varsomisilmoitus tehdään sen kautta.

Oma Tallissa tunnistautuminen onnistuu kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla ja laskujen maksaminen on helppoa uuden ostoskori-toiminnon kautta.

Hevosten rekisteröintiin ja tietokantaan merkitsemiseen liittyvät dokumentit toimitetaan postitse Suomen Hippokseen. Yhteystiedot

Hevosjalostusliitot jatkavat tunnistuskäyntejä toistaiseksi normaalisti. Näiden osalta kaikkia pyydetään huomiomaan hyvä käsihygienia ja muut yleiset THL:n ohjeistukset. Huomioithan, että vallitseva tilanne voi aiheuttaa viivästyksiä palveluihin. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme parhaamme mukaan, kaikkien terveys huomioiden.

MTK:n ohjeistus maatiloille

THL:n ohjeistus

Ruokaviraston ohjeistus