Hyppää sisältöön

Ohjastajien ja kokelasohjastajien EM-kilpailuja ei ajeta tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi

Ohjastajien EM-kilpailut oli määrä ajaa Belgiassa 24.-25.10. ja kokelasohjastajien EM-kisat Teivossa sekä Vermossa 20.-21.10.

Viime vuonna kokelasohjastajien EM-kilpailut käytiin Mallorcalla. Suomea edusti Niki Finnström. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Euroopan raviliitto UET on vahvistanut, että ohjastajien ja kokelasohjastajien Euroopan mestaruuksista ei kilpailla tänä vuonna vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Ohjastajien EM-kilpailut oli määrä järjestää Belgiassa 24.-25. lokakuuta, ja Suomea kilpailussa olisi edustanut viime vuoden ajajaliigan voittaja Santtu Raitala.

EM-kilpailut ajetaan joka toinen vuosi, vuorovuosin ohjastajien MM-kilpailujen kanssa. Viime vuonna Ruotsissa järjestetyissä MM-kisoissa Suomea edusti Mika Forss. EM-kilpailuissa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 10 lähtöä, joista ohjastajat saavat pisteitä sijoitustensa mukaan.

Vuosittain järjestettävät kokelasohjastajien EM-kilpailut piti ajaa Suomessa Teivon ja Vermon raviradoilla 20.-21. lokakuuta, ja Suomen edustajaksi oli nimetty Riku M Lindgren. Kokelaiden EM-kilpailut tullaan ajamaan Suomessa vuonna 2021.

Viime vuonna kokelaiden EM-kilpailut järjestettiin Espanjaan kuuluvalla Mallorcan saarella, jossa Suomea edusti Niki Finnström. Kokelaiden EM-kilpailuun saavat osallistua ohjastajat jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita, työskentelevät ammattivalmentajan tallilla ja ovat urallaan voittaneet vähinään 5 mutta enintään 100 ravilähtöä. Kilpailussa ajetaan neljä lähtöä, joista ohjastajat saavat pisteitä sijoitustensa mukaan.

Lisätietoja:


Tuomo Pekonen, kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
puh. 040 557 3889