Hyppää sisältöön

Ohjastajan sääntöjen mukaiset varusteet ovat tärkeässä roolissa ravikilpailuissa – huomioi seuraavat asiat

Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Oikeat ja ravikilpailusääntöjen mukaiset varusteet ovat tärkeässä asemassa raviurheilussa. Hippoksen varustetyöryhmä päivittää säännöllisesti kilpailukäyttöön soveltuvien varusteiden listaa. Viimeisin kilpailukäyttöön hyväksytty varuste on CE-hyväksynnän saanut turvaliivi Zoombang.

Hippoksen kilpailuosasto on koostanut muistilistaa raviohjastajan kilpailupäivän varusteista. Huomioi seuraavat asiat:

  • Ravikypärän käyttö on pakollista kilpailualueella hevosta ajettaessa tai ratsastettaessa. Ratsastajalla ravikypärä tai lipaton laukkakypärä on pakollinen. Kypärä tulisi vaihtaa aina mahdollisen putoamisen jälkeen. Rikkinäisellä kypärällä ei tulisi ohjastaa.
  • Turvaliivin käyttö on pakollista hevosta tai ponia kaviouralla ajettaessa tai ratsastettaessa. Raveissa käytettävien turvaliivien tulee olla tyyppihyväksyttyjä koodilla CE-1621-2 lisättynä rintasuojuksella tai EN-13158. CE-hyväksynnän on keväällä saanut Zoombang-merkkinen turvaliivi, jota voi jatkossa käyttää ravikilpailuissa.
  • Ohjastajan jalkineiden tulee olla tukevat ja varrelliset. Korko on monté-lähdöissä pakollinen ja sitä suositellaan myös kärrylähtöjen jalkineisiin. Esimerkiksi sandaalit ja tohvelit eivät ole asianmukaisia jalkineita.
  • Kilpailutilanteessa ohjastajalla tulee olla valkoiset housut, lämmitysajossa ei ole värivaatimuksia. Ei lyhyitä lahkeita.

Lisätietoja ravikilpailuissa sallituista varusteista löydät Hippoksen varusteoppaasta. 

Varustetyöryhmä tiedottaa: sääntömuutoksia varusteisiin vuoden 2021 alusta (12.1.2021)