Hyppää sisältöön

Ofelia ravasi Pikkuviulistiksi ja Odd Molly Pikkunäppäriksi

Kaustisen ravipäivä alkoi kahdella ponien suurkilpailulla. A-ponien Pikkuviulistiksi ravasi Eveliina Hietasen ohjastama Ofelia. B-ponien Pikkunäppäri-lähdössä voiton nappasivat Oona Halme ja Odd Molly.

Ofelia ja Eveliina Hietanen. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Pikkuviulisti-lähdössä Eveliina Hietasen ohjastama Ofelia lähti matkaan pitkältä 140 metrin takamatkalta. Valjakko saavutti kärkiponit viimeisellä takasuoralla ja voitti lähdön varmoin ottein. Pikkuviulistin voitto tuli Ofelian uudella volttiennätyksellä 2.28,0/1720 metriä.

Ofeliaa valmentaa ja sen omistaa Elin Sahlsten. ”Elin pyysi ajamaan, kun hän ei enää ikänsä puolesta saa ajaa Ofelialla kilpaa. Meidän yhteistyö on lähtenyt sujumaan tosi hyvin”, Hietanen kehui. Ofelia ja Hietanen ovat ottaneet yhdessä nyt jo kolme voittoa peräkkäin.

Toiseksi sijoittui Ilona Rekilän ohjastama Teppo Terävä ja kolmanneksi Elina Herttuan ajokki Stormy Eve.

Oona Halme ja Odd Molly juhlivat jo vuoden kymmennettä voittoaan. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Pikkunäppärin voittaja lähti myös pitkältä takamatkalta. Oona Halmeen ohjastama Odd Molly otti tasaisesti kärkijoukkoja kiinni matkalla. Loppusuoralla Odd Molly ohitti viimeisenkin vastustajansa varmoin ottein. Voitto oli Odd Mollylle jo kauden kymmenes. Pikkunäppärin voitto irtosi uudella ennätyksellä 52,7/1780 metriä.

”Odd Molly on sähäkkä tamma, mutta se suorittaa lähdöissä aina tosi hyvin”, ohjastaja-valmentaja kertoi. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetaan Kuninkuusravit Halmeen kotiradalla Lahdessa. Raveissa ajetaan myös monta ponilähtöä viikonlopun aikana. ”Aivan mahtavaa päästä ajamaan kotiradan kunkkareissa”, Halme hehkutti.

Toiseksi Pikkunäppärissä sijoittuivat Smedens Nickita ja Angelica Silvamaa. Kolmanneksi ravasi Johanna Kiven ohjastama Stonespray Castanja.