Hyppää sisältöön

Odotettu nelivuotistähtien kohtaaminen päättyi Graceful Swampin voittoon

Vermon raviradan keskiviikkoillan huipentumana nähtiin nelivuotiaiden lämminveristen Derbykenraali, jossa viime vuonna Kriteriumin voittanut Lewis Ale sekä tällä kaudella voittamaton Graceful Swamp ottivat mittaa toisistaan.

Graceful Swamp (oikealla) vei Vermossa ravatun Derbykenraalin. Lewis Ale haastoi lopussa terävästi. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Keulaa hallinneen Graceful Swampin takana juossut, Tuomas Korvenojan valmentama Lewis Ale lähti terävään iskuun viimeisellä takasuoralla, mutta jäi niukasti toiseksi, Graceful Swampin edelleen pidentäessä voittoputkeaan.


Erkki-Pekka Mäkisen valmentaman ja Ari Moilasen ohjastaman Graceful Swampin voittoaika oli 16,3a/2600 metriä. Kilpailu toimi nimensä mukaisesti Vermon arvostetun ikäluokkakilpailun Derbyn valmisteluna. Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnat ravataan keskiviikkona 21. elokuuta ja finaali lauantaina 31. elokuuta.

Valmentaja Mäkiseltä kysyttiin voittajaseremonioissa, nähtiinkö keskiviikon kenraalissa esimakua tulevasta, vielä kovemmasta matsista.

”Tämä ei päästä toista hevosta ulkopuolelta ohi”, hän vastasi tyynesti.

Seremonioissa Mäkinen paljasti myös, että hevosesta oli tehty aiemmin päivällä ostotarjous, jota hän ei kuitenkaan ottanut vastaan. Hän sanoi, ettei Graceful Swamp ole myynnissä, sillä ”Sämpyläksi” kutsuttu ori on Mäkiselle ja hänen läheisilleen kuin perheenjäsen.

Tänä vuonna kovia nelivuotiaita lämminverisiä nähdään Vermossa Derbyn jälkeen myös lokakuussa, kun EM-ravit rantautuvat pääkaupunkiin. EM-ravien päälähtö on nelivuotiaiden lämminveristen UET Grand Prix. Sekä Lewis Ale että Graceful Swamp on maksettu mukaan kansainväliseen suurkilpailuun, johon karsitaan 24. syyskuuta Pariisissa ja 28. syyskuuta Tukholmassa.

Erkki-Pekka Mäkisen mukaan EM-ravit ja UET Grand Prix ovat Graceful Swampin kauden päätähtäin. EM-ravit järjestetään Vermossa 11.–12. lokakuuta.

Derbykenraalin tulokset Mobiilihepassa
Vapaasti käytettäviä valokuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403