Hyppää sisältöön

Odd Herakles on Nordic King vuosimallia 2021 – ”Se on valtavan hieno hevonen”

Odd Herakles on Nordic King vuosimallia 2021. Kuva: Anni Järvinen/Hippos.

Juhannuksen huippuravit Härmän PowerParkissa päättyivät hurjaan loppukamppailuun Elitkamppenista tutun taisteluparin H.V. Tuurin ja Odd Heraklesin välillä. Maalikameran kuvassa kirjaimellisesti sentit ratkaisivat taistelun norjalaisori Odd Heraklesin voitoksi. Voitto tuli Nordic Kingin kilpailuhistorian toiseksi nopeimmalla ajalla 19,4. Samalla Odd Herakles lunasti itselleen huikean 50 000 euron palkintopotin.

Juhannusviikonlopun päänäytöksestä ei jännitystä puuttunut, kun Elitkamppenista tuttu taistelupari Odd Herakles ja H.V. Tuuri taistelivat Nordic Kingin voitosta maalikameraan saakka. Loppusuoran upea kamppailu kääntyi kuitenkin senteillä norjalaisori Odd Heraklesin eduksi, jota ohjasti ruotsalaistähti Mats E Djuse. Djusen onnistui tuomaan Odd Heraklesin johtavan H.V. Tuurin rinnalle heti lähtökiihdytyksessä radasta kaksitoista huolimatta.

”Kun kaksi hevosta oli edestä pois niin oli oikeastaan aika helppoa päästä radalta kaksitoista johtavan ulkopuolelle. Alku oli reipasta, mutta sen jälkeen vauhtia rauhoitettiin ihan tietoisesti. Kun oli 600 metriä maaliin, aloin tietoisesti prässäämään johtavaa H.V Tuuria. 100 metriä ennen maalia oli jo ote, mutta sitten H.V Tuuri tuli todella vahvasti sisäpuolelta takaisin. Kamppailu oli kahden mahtavan hevosen välillä todella tiukkaa, mutta onneksi pari senttimetriä maalilinajlla sitten erotti meidät H.V Tuurista”, kertoi Nordic Kingin juoksunkulusta Odd Heraklesin ohjasta Mats E Djuse.

Odd Herkles on jälleen kerran Pohjanmaan hallitsija, sillä hevonen otti kilpailusta voiton myös vuonna 2019. Tällöin hevosta ohjasti Tom Erik Solberg. Suomalaisista parhaiten menestyi kovasti Odd Heraklesille kampoihin pistänyt H.V. Tuuri. Kolmanneksi sijoittui Terho Rautiaisen teräsori Camri. Odd Heraklesin valmentaja on Fredrik Franson ja hevosen omistaa Odd Team AS.

Grainfield Aiden palasi voittokantaan Käyttöauto -maililla

Käyttöauton Mailin voittaja Grainfield Aiden ja Hannu Korpi. Kuva: Anni Järvinen/Hippos.
Käyttöauton Mailin voittaja Grainfield Aiden ja Hannu Korpi. Kuva: Anni Järvinen/Hippos.

Härmässä nähtiin myös avoimen tason lämminveristen mittelö perinteisellä Käyttöauton Maililla, jossa voittokantaan palasi Pirkkalan panssarivaununa tunnettu Grainfield Aiden. Helteisissä kesäravitunnelmissa ravatulla Käyttöauton Maililla Hannu Korpi käänsi luottavaisena Grainfield Aidenin kiriin ja taisteli voittoon haastajista huolimatta.

Grainfield Aidenin voitto tuli yllätyksenä kaikille muille paitsi taustajoukoille.

”Jakelle sanoinkin, että semmonen tunne on tänään, että voitetaan taas, kun kaikki unohtaa meidät. Oli semmonen kutina, että tänään pärjätään, kun sai startin alle Kouvolassa”, kertoi Grainfield Aidenin valmentaja ja ohjastaja Hannu Korpi voittajahaastattelussa.

Grainfield Aiden lunasti Käyttöauto -mailin voitolla itselleen 20 000€ ykköspalkinnon ajalla 11,2. Jatkosuunnitelmissa siintään Korven mietteissä Grainfield Aidenin osalta kolmen viikon päästä ravattava Mikkelin St Michel.

Parvelan Retu teki Suomen ennätyksen

Parvelan Retun ensiesitys pitkällä 3000 metrin matkalla päättyi upeaan voittoon ja uuteen 3000 metrin Suomen ennätykseen ajalla 24.9. Parvelan Retulla ennätyksen ohjasti luottokuski Hannu Torvinen. Edellistä 3000 m Suomen ennätystä piti hallussaan ravikuninkuuden kahdesti voittanut Köppinen. Köppisen ennätys oli Forssan raviradalta vuodelta 2016 ajalla 25.5.