Hyppää sisältöön

Nuorten siitostammojen laatupalkkiot maksettu 18.12.

Suomen Hippos on maksanut ravihevosille suunnatun nuorten siitostammojen laatutammapalkinnon kasvattajien tileille tiistaina 18.12.2018 vuoden 2017 varsomisten perusteella. Laatutammapalkinto on yksi osa hevoskasvatukseen kohdennettavaa tukea, joka maksetaan Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Parhaiden nuorten siitostammojen laatupalkinto on tarkoitettu suomalaisen ravihevoskasvatuksen edistämiseen ja jalostustason parantamiseen. Palkinto maksetaan suomenhevos- ja lämminveritammojen Suomessa rekisteröityjen varsojen kasvattajille. Ikäluokkafinalistien palkinto on tarkoitettu nopeuttamaan sukupolvikiertoa, ja saamaan lahjakkaat tammat aikaisemmin siitokseen.

Palkinto maksetaan ensisijaisesti tammoille, jotka ovat selviytyneet ikäluokan suurkilpailufinaaleihin ja suomenhevostammat varsovat 3-8 -vuotiaina ja lämminveritammat varsovat 3-6 -vuotiaina.  Näille tammoille palkinnon suuruus on 1 000 euroa. Ikäluokkakilpailujen finalisteille laatupalkinto voidaan maksaa tällä perusteella yhden kerran.

Ikäluokkakilpailut ovat suomenhevosilla: Kriterium, Oulu Express, Pikkupelimanni, Derby ja Villinmiehen Tammakilpailu. Ikäluokkakilpailut lämminverisillä ravihevosilla ovat: Kriterium, Tammakriterium, Oulu Express, Derby, Tammaderby, Kuopio Stakes, Villinmiehen Tammakilpailu sekä Kasvattajakruunun 3- ja 4-vuotiaiden finaalit.

3 - 8 -vuotiaina varsoneille suomenhevostammoille ja 3 - 6 -vuotiaina varsoneille lämminveritammoille maksetaan määrärahan puitteissa 500 euron suuruinen palkinto jalostusindeksin osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Indeksi lasketaan varsomisvuoden lopussa.

Palkinto maksetaan pääsääntöisesti kilpailleille tammoille. Kilpailematon varsonut suomenhevostamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli. Kilpailematon varsonut lämminveritamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli.

Lisätietoja jakoperusteista

https://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/palkkiot_ja_tuet/nuorten_siitostammojen_laatupalkinto_(sh_ja_lv)

Laatutammapalkinto_2017 (pdf) (224.2 KB)