Hyppää sisältöön

Nuorisovastaavat kokoontuivat Jyväskylässä – Ravihevoskasvattajain säätiön nuorisostipendi Vermon ravinuorille

Jyväskylän T76-ravien yhteydessä järjestettiin raviratojen nuorisovastaavien kehittämispäivät. Ravipäivän aikana julkistettiin myös Ravihevoskasvattajain säätiön nuorisostipendin saaja.

Stipendihakemuksia määräaikaan mennessä tuli kahdeksan kappaletta. Hakemukset olivat erittäin laadukkaita ja Ravihevoskasvattajain säätiön hallitus teki valinnan stipendin saajasta hakijoiden perustelujen pohjalta. Nuorisovastaavien kehittämispäivillä oli mukana yli kolmekymmentä nuorisotoimijaa eri puolilta Suomea. Kaksipäiväisen koulutuksen aikana käytiin läpi ajankohtaisia asioita, suunniteltiin ja kehitettiin tulevaa toimintaa sekä kentän toimijoiden välistä yhteistyötä. Paikalla oli innostunut ja erityisen ansiokkaasti sitoutunut, pääosin vapaaehtoisvoimin raviurheilun nuorisotoiminnan parissa työskentelevä nuorisotoimjoiden joukko.

Netti 1216 J Hippos Nuorisotoiminta  AL kopioRaviurheilun nuorisotoimijoita Killerillä. Kuva Anu Leppänen.


Paikalla olivat myös Suomen Hippoksen tuleva toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä tuleva puheenjohtaja Antti Lehtisalo. Vesa ja Antti toivat oman tervehdyksensä nuorisotoimijoille ja esittivät näkemyksiään nuorisotoiminnan tulevaisuudesta. Nuorisotoimijoilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja yhteinen keskustelu valtakunnallisen nuorisotoiminnan kehittämisestä olikin hyvin hedelmällistä. 

kaksikko_killeriVesa Mäkinen ja Antti Lehtisalo mukana nuorisovastaavien kehittämispäivillä. Kuva: Ilkka Nisula.

Raviurheilun nuorisotoiminnan kehittäminen on Suomen Hippoksen toimintasuunnitelmassa vahvana painopistealueena ja vuoden 2017 alusta otetaan käyttöön valtakunnallinen raviurheilun nuorisotoiminnan jäsentietopalvelu. Uudesta jäsenkäytännöstä tiedotetaan joulukuun aikana ja uudistuksen avulla halutaan tarjota mahdollisuus raviurheilun harrastamiseen kaikille lapsille ja nuorille asuinpaikastaan ja taustastaan riippumatta. Sunnuntaina kehittämispäivien ohjelma jatkui Kuopion ravinuorten #poni koulussa- hankkeen esittelyllä ja Young Power- learning cafeella nuorisotoiminnan palveluiden ja markkinoinnin sekä viestinnän kehittämisestä. 


Ravihevoskasvattajain säätiön stipendi Vermon ravinuorille


Lauantaina julkistettiin myös Ravihevoskasvattajain säätiön nuorisostipendin saaja.  Stipendihakemuksia määräaikaan mennessä tuli kahdeksan kappaletta, joista Ravihevoskasvattajain säätiön hallitus teki valinnan. Tällä kertaa parhaimman hakemuksen oli tehnyt Vermon ravinuoret ja Vermon nuorisovastaava Pia Jaatinen ja ohjaaja Nina Eklund olivat vastaanottamassa stipendin.  


Netti 1216 Nuorisostipendi Hippos J AL kopio
Ravihevoskasvattajain säätiön stipendin vastaanottivat Vermon Ravinuorista nuorisovastaava Pia Jaatinen ja ohjaaja Nina Eklund. Stipendin luovuttivat hallituksen puheenjohtaja Heikki Kankainen Ravihevoskasvattajain säätiöstä ja nuorisovastaava Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.


Edellytyksenä nuorisostipendin saamiselle oli, että stipendiä hakeva taho on järjestäytynyt ja toimii jonkun hevosorganisaation alaisuudessa. Tähän mennessä nuorisostipendejä on myönnetty vuodesta 2000 lähtien lähes 30 nuorisoyhteisölle. Stipendien hakijat ja saajat ovat olleet pääasiassa Suomen Hippoksen valtakunnallisen nuorisotoiminnan alaisia nuorisokerhoja raviradoilla. Nuorisostipendiä voivat hakea hevosalan nuorisotoimintaa toteuttavat järjestäytyneet yhdistykset ja kerhot.

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö ry on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijan Liitto ry. Raviurheilijan Liitto perustettiin yhdessä silloisten valmentajien, hevosenomistajien ja muiden hevosihmisten toimesta ajamaan jäsentensä etuja.

Suomen Hippos koordinoi ja kehittää raviurheilun nuorisotoimintaa sekä järjestää nuorisovastaavien kehittämispäivät vähintään kaksi kertaa vuodessa. Nuorisovastaavien kehittämispäivät on tarkoitettu raviratojen nuorisovastaaville sekä nuorisotoiminnan sidosryhmien edustajille. Nuorisovastaavien tapaaminen painottuu nuorisottoiminnan kehittämiseen ja yhteistyön mahdollisuuksien luomiseen kentän toimijoiden välillä. 

 

Lisätietoja:

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisovastaava

Suomen Hippos ry
Tulkinkuja 3, FI-02650 Espoo

Puhelin: +358 (0)20 760 5246

Mobile: +358 (0)40 6464 609

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

www.hippos.fi